ΚΟΣΜΟΣ

Η Μέρκελ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνομιλιών με τον Άσαντ

Η Μέρκελ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνομιλιών με τον Άσαντ

Η Βόρεια Ευρώπη ανακρούει πρύμναν σε ό,τι αφορά τον Άσαντ και σύμφωνα με τις δηλώσεις της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ δεν αποκλείεται μελλοντικές συνομιλίες για τη διευθέτηση της κρίσης στη Συρία με τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Θα πρέπει να μιλήσουμε με πολλούς παράγοντες, και σε αυτό εμπλέκεται και ο Άσαντ, αλλά υπάρχουν και άλλοι, δήλωσε η Μέρκελ κατά τη λήξη της έκτακτης συνόδου κορυφής των 28 της ΕΕ στις Βρυξέλλες για την μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη.
Θα πρέπει να μιλήσουμε όχι μόνον με τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, αλλά και με τους σημαντικούς περιφερειακούς εταίρους, το Ιράν, σουνιτικές χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία, πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος.
Την ίδια ώρα, ερωτηθείς για το ίδιο θέμα της συριακής σύγκρουσης, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επανέλαβε ότι το μέλλον της Συρίας δεν μπορεί να εξαρτάται από τον Μπασάρ αλ Άσαντ.
Δεν μπορεί να υπάρξει μια επιτυχημένη μετάβαση εκεί αν δεν αποχωρήσει, σημείωσε στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της συνόδου κορυφής της ΕΕ για την προσφυγική κρίση.
Την περασμένη Τρίτη σε επίσκεψη στη Βρετανία, ο Ολάντ συμφώνησε με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον όσον αφορά την ανάγκη που υπάρχει να ενισχυθεί η πολιτική διαδικασία στη Συρία.