ΚΟΣΜΟΣ

Διέρρηξαν σπίτι για να βρουν χρήματα και «έπεσαν» σε πίνακες του Γκόγια

Διέρρηξαν σπίτι για να βρουν χρήματα και «έπεσαν» σε πίνακες του Γκόγια

Ή ήταν πολύ καλά πληροφορημένοι ή είχαν τύχη βουνό. Ο λόγος για δύο διαρρήκτες που σύμφωνα με την El Pais, την 1η Σεπτεμβρίου αφαίρεσαν από ένα σπίτι στη Βιγιανουέβα δε λα Κάναντα, κοντά στη Μαδρίτη, δύο έργαπου αποδίδονται στον Ισπανό ζωγράφο Φρανθίσκο Γκόγια.

Τα έργα είναι μια μικρή ελαιογραφία που τιτλοφορείται "Το όνειρο του Αγίου Ιωσήφ" και ένα σχέδιο με μελάνι, οι "Καρικατούρες κεφαλιών".

Η πληροφορία της εφημερίδας δεν επιβεβαιώθηκε από επίσημη πηγή.

"Οι κλέφτες μπήκαν πιθανότατα (στο σπίτι) για να αρπάξουν χρήματα, αντικείμενα αξίας και κοσμήματα. Έπεσαν κατά τύχη πάνω στα δύο έργα και τα πήραν μαζί τους" γράφει η El Pais επικαλούμενη την εταιρεία Art Recovery Group που ειδικεύεται στον εντοπισμό έργων τέχνης και η οποία ενημερώθηκε από τον ιδιοκτήτη των πινάκων.

Η εταιρεία αυτή στις 24 Σεπτεμβρίου ζήτησε μέσω του Twitter από όποιον διαθέτει κάποια πληροφορία να της την αναφέρει και έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες των δύο έργων.

Οι ειδικοί που ρωτήθηκαν από την El Pais εκτιμούν ότι η αξία των δύο έργων φτάνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Το 2001 κλέφτες είχαν αρπάξει 19 πίνακες, μεταξύ των οποίων και δύο έργα του Γκόγια, που ανήκαν στην πολυεκατομμυριούχο Έστερ Κόπλοβιτς. Η ισπανική αστυνομία κατάφερε να τους συλλάβει και να επιστρέψει τα έργα στην ιδιοκτήτριά τους.

Σχετικές ειδήσεις