ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Τουλάχιστον 20 νεκροί Χούτι μετά επίθεση

Υεμένη: Τουλάχιστον 20 νεκροί Χούτι μετά επίθεση

Τουλάχιστον 20 σιίτες αντάρτες Χούτι σκοτώθηκαν χθες Σάββατο (26/9) σε μια επίθεση των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στον πρόεδρο της Υεμένης Αμπτ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι και του αραβικού συνασπισμού στην επαρχία Μάριμπ, περίπου 100 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Σανάα, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.

Δώδεκα αντάρτες αιχμαλωτίστηκαν κατά τη χερσαία αυτά επίθεση, η οποία διεξήχθη με την υποστήριξη αεροπορικών πληγμάτων του αραβικού συνασπισμού υπό τη Σαουδική Αραβία, στο βορειοδυτικό τμήμα της Μάριμπ.

Οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις με τη βοήθεια στρατιωτών από τις χώρες του Κόλπου έχουν εξαπολύσει από τις 13 Σεπτεμβρίου μια τεράστια επιχείρηση στην επαρχία αυτή με στόχο να εκδιώξουν τους Χούτι. Καταλαμβάνοντας το βορειοδυτικό τμήμα της Μάριμπ ελπίζουν να ανοίξουν τον δρόμο προς τη Σανάα, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο των σιιτών ανταρτών.

Στο μεταξύ ένας Σαουδάραβας τοπικός διοικητής και ένας υπαξιωματικός σκοτώθηκαν στο νότιο τμήμα της Σαουδικής Αραβίας κοντά στα σύνορα με την Υεμένη σε μια επίθεση που εξαπολύθηκε από την άλλη πλευρά των συνόρων, όπως ανακοίνωσε χθες Σάββατο το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Οι άνδρες σκοτώθηκαν από βαριά πυρά που προήλθαν από την πλευρά της Υεμένης την Παρασκευή όταν το όχημά τους επλήγη από την έκρηξη νάρκης, εξήγησε το υπουργείο.

Παράλληλα ένας Σαουδάραβας στρατηγός σκοτώθηκε επίσης κοντά στα σύνορα με την Υεμένη, όπου είχε αποσπαστεί «για να υπερασπιστεί την πατρίδα», ανακοίνωσε σήμερα ο σαουδαραβικός στρατός, χωρίς όμως να διευκρινίσει πότε.

Τουλάχιστον 70 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, η πλειονότητα των οποίων ήταν στρατιωτικοί, στη Σαουδική Αραβία από βομβαρδισμούς και συγκρούσεις στη μεθόριο με την Υεμένη από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης του αραβικού συνασπισμού τον Μάρτιο.

Σχετικές ειδήσεις