ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία σε γάμο: Τουλάχιστον 30 νεκροί μετά από βομβαρδισμό

Τραγωδία σε γάμο: Τουλάχιστον 30 νεκροί μετά από βομβαρδισμό

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι, οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορική επιδρομή εναντίον μιας γαμήλιας δεξίωσης στη νοτιοδυτική Υεμένη.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε στο χωριό Ουαχίτζα, κοντά στο λιμάνι Αλ Μόχα της Ερυθράς Θάλασσας, όπου τελείτο ο γάμος ενός ντόπιου ο οποίος συνδέεται με τους σιίτες αντάρτες Χούτι.

Ένας κάτοικος της περιοχής ανέφερε ότι μεταξύ των νεκρών είναι 12 γυναίκες, 8 παιδιά και πολλοί άνδρες. Άλλοι κάτοικοι είπαν ότι είδαν διαμελισμένα πτώματα. Οι τραυματίες ανέρχονται σε δεκάδες και πολλοί από αυτούς έχουν μεταφερθεί σε ένα κοντινό νοσοκομείο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση εκ μέρους του διεθνούς συνασπισμού που μάχεται τους Χούτι υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε μία ημέρα μετά τον βομβαρδισμό ενός χωριού στη βόρεια Υεμένη, όπου σκοτώθηκαν 30 άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων άμαχοι.

Ο διεθνής συνασπισμός βομβαρδίζει τους Χούτι από αέρος εδώ και έξι μήνες, προσπαθώντας να τους εκδιώξει από την πρωτεύουσα Σαναά, την οποία κατέλαβαν πριν από έναν χρόνο.

Το χωριό Αλ Ουαχίτζα βρίσκεται στην επαρχία Τάιζ που κατελήφθη από τους Χούτι τον Μάρτιο, κατά την προέλασή τους προς το λιμάνι του Άντεν όπου είχε καταφύγει ο πρόεδρος της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι πριν διαφύγει στη Σαουδική Αραβία.