ΚΟΣΜΟΣ

Οι τραγικοί ήρωες του πολέμου: Οι ανήλικοι πρόσφυγες μέσα από συγκλονιστικά καρέ (photos)

Οι τραγικοί ήρωες του πολέμου: Οι ανήλικοι πρόσφυγες μέσα από συγκλονιστικά καρέ (photos)

Αν τα παιδιά είναι το μέλλον του κόσμου, τότε η ανθρωπότητα σκοτώνει το μέλλον της. Η άδικη ζωή των παιδιών του πολέμου μέσα από μία σειρά συγκλονιστικών φωτογραφιών.

Θύματα του πολέμου εξ απαλών ονύχων. Τραγικοί ήρωες της αποτυχίας της διεθνούς διπλωματίας. Από τόσο νωρίς στη ζωή τους γνώρισαν μόνο τη βία. Πήραν το δρόμο της ξενιτιάς, σε ένα ταξίδι με άγνωστο προορισμό και ακόμη πιο επίφοβο τέλος.

Τα προσφυγόπουλα που αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν από τα σπίτια τους ακολουθώντας τους γονείς τους μέσα από μία σειρά φωτογραφιών, ενδεικτικών της απροθυμίας των Ευρωπαίων – και όχι μόνο – πολιτικών να βρουν λύση.

Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε εικόνες σπαρακτικές, με παιδιά που κοιμούνται στο χώμα, σε δάση ή σε κρύα δωμάτια, πεινασμένα και τρομαγμένα, σε πολλές περιπτώσεις βαριά άρρωστα.

Από το Μάρτιο του 2011 που ξεκίνησε η εμφύλια σύρραξη στη Συρία, πάνω από 200.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ τουλάχιστον τέσσερα εκατομμύρια ψυχές εξαναγκάστηκαν σε βίαιη φυγή από την πατρίδα τους. Μεταξύ αυτών, χιλιάδες παιδιά.

Ο φωτογραφικός φακός έγινε μάρτυρας των τραγικών συνθηκών όπου αναγκάζονται να ζουν, σε κέντρα κράτησης, σε προσφυγικούς καταυλισμούς, ακόμη και μέσα στα δάση.

Σχετικές ειδήσεις