ΚΟΣΜΟΣ

Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Απέδρασαν όλοι οι κρατούμενοι μιας φυλακής – Δεκάδες νεκροί

Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Απέδρασαν όλοι οι κρατούμενοι μιας φυλακής – Δεκάδες νεκροί

Σε εκ νέου… αναζήτηση όλων των κρατουμένων μιας φυλακής στην πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, Μπανγκί, βρίσκονται οι τοπικές Αρχές, καθώς σύμφωνα με μια πηγή των δυνάμενων ασφαλείας, όλοι τους δραπέτευσαν!

«Δεν υπάρχει κανείς μέσα στη φυλακή. Όλοι έφυγαν», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της χωροφυλακής, επιβεβαιώνοντας πως πρόκειται για τη φυλακή Ντζαραμπά, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι υγείας και αυτόπτες μάρτυρες, έπειτα από τη δολοφονία ενός μουσουλμάνου, το πτώμα του οποίου εγκαταλείφθηκε στο δρόμο, οργισμένοι ομόθρησκοί του άφησαν το προπύργιο τους στον τρίτο τομέα του Μπανγκί και εξαπέλυσαν επίθεση στον κυρίως χριστιανικό πέμπτο τομέα με αυτόματα όπλα.

Τουλάχιστον 30 άτομα έχουν χάσει μάλιστα τη ζωή τους τις τελευταίες τρεις μέρες των βίαιων ταραχών στην πρωτεύουσα.

Ήταν το πιο αιματηρό ξέσπασμα βίας το τελευταίο διάστημα στην πόλη, όπου είναι ανεπτυγμένη μια ειρηνευτική δύναμη της Γαλλίας και των Ηνωμένων Εθνών.

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία είχε βυθιστεί στο χάος με χιλιάδες νεκρούς από τον Μάρτιο του 2013, όταν η συμμαχία μουσουλμάνων ανταρτών Σελεκά κατέλαβε την εξουσία προκαλώντας αντίποινα από την χριστιανική πολιτοφυλακή των «αντιμπαλακά».

Σχετικές ειδήσεις