ΚΟΣΜΟΣ

«Οι σύμμαχοι του Άσαντ ετοιμάζονται για χερσαία επιχείρηση»

«Οι σύμμαχοι του Άσαντ ετοιμάζονται για χερσαία επιχείρηση»

Εκατοντάδες Ιρανοί έχουν αφιχθεί το τελευταίο δεκαήμερο στη Συρία ώστε να συστρατευθούν με τις κυβερνητικές δυνάμεις και τους Λιβανέζους συμμάχους του Άσαντ, ο οποίος έχοντας και την αεροπορική υποστήριξη των Ρώσων, ετοιμάζει χερσαία επιχείρηση.

ΛΙΒΑΝΕΖΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ

Αυτό υποστήριξαν μιλώντας ανώνυμα στο Reuters δύο Λιβανέζοι αξιωματούχοι, οι οποίοι - σύμφωνα με το πρακτορείο - έχουν πλήρη γνώση των πολιτικών και στρατιωτικών δεδομένων. «Βάσει των πληροφοριών μας, οι χερσαίες επιχειρήσεις θα λάβουν χώρα κυρίως στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χάμα με στόχο την ανακατάληψη περιοχών που έχουν περιέλθει στον έλεγχο των αντικαθεστωτικών».

Μέχρι πρότινος, η υποστήριξη που παρείχε το Ιράν στη Συρία περιοριζόταν σε στρατιωτικές συμβουλές, ωστόσο όπως τόνισαν οι δύο αξιωματούχοι «τώρα θα λάβει άλλη μορφή καθώς οι εκατοντάδες Ιρανοί που έφτασαν στη Συρία φέρουν μαζί τους στρατιωτικό εξοπλισμό και είναι έτοιμοι να μπουν ενεργά στη μάχη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη (30/09) και όπως τονίζεται από το δημοσίευμα του Reuters «δεν στοχεύουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, που έχουν καταλάβει βόρειες και ανατολικές περιοχές, αλλά λαμβάνουν χώρα κυρίως δυτικά, όπου εδρεύουν οι αντικαθεστωτικοί».

Αυτή τη στρατιωτική διαμάχη, βέβαια, δεν την πληρώνουν μόνο όσοι πολεμούν, αλλά και οι άμαχοι. Μόνο την πρώτη ημέρα των ρωσικών επιδρομών, υπολογίζεται ότι έχασαν τη ζωή τους 40 άνθρωποι, έξι εκ των οποίων ήταν παιδιά.

Σχετικές ειδήσεις