ΚΟΣΜΟΣ

Η Καλιφόρνια πέρασε νόμο που αναγνωρίζει το δικαίωμα στην ευθανασία

Η Καλιφόρνια πέρασε νόμο που αναγνωρίζει το δικαίωμα στην ευθανασία

Η πέμπτη αμερικανική πολιτεία που αναγνωρίζει το δικαίωμα στην ευθανασία έγινε η Καλιφόρνια μετά τον μεγάλο, δύσκολο και επίπονο αγώνα που έδωσε μια καρκινοπαθής η οποία έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο (03/10).

Η μόλις 29 ετών, Μπρίτανι Μέιναρντ (φωτό), μια πανέμορφη κοπέλα από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ ζούσε εδώ και χρόνια με όγκο στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να υποφέρει από αφόρητους πόνους και η ζωή της να χάσει κάθε ενδιαφέρον. Έβαλε ως στόχο να επιλέξει η ίδια πότε θα «φύγει», ωστόσο δεν μπόρεσε να το κάνει στη γενέτειρά της, γεγονός που την ανάγκασε να μετακομίσει στο Όρεγκον, όπου επιτρεπόταν η ευθανασία.

Η ιστορία της Μέιναρντ «ανάγκασε» τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια, Τζέρι Μπράουν, να υπογράψει τη Δευτέρα (05/10) το νόμο περί δικαιώματος στην ευθανασία σε ανθρώπους που υποφέρουν από ανίατες ασθένειες.

Ο Μπράουν, Καθολικός που κάποτε έφτασε πολύ κοντά στο να γίνει ιερέας, παραδέχθηκε ότι σκεφτόταν για αρκετές εβδομάδες αν έπρεπε να υπογράψει και να περάσει το νόμο.

«Στο τέλος, έβαλα τον εαυτό μου στη θέση της και σκέφτηκα πως θα ήθελα εγώ να πεθάνω αν υπέφερα. Δεν ξέρω αν όλοι που υποφέρουν από ανίατες ασθένειες θα διαλέξουν να τον εκμεταλλευτούν αυτό τον νόμο, αν μη τι άλλο όμως είναι σημαντικό να έχουν την επιλογή».

Σχετικές ειδήσεις