ΚΟΣΜΟΣ

Το ηλικιωμένο… αγοράκι που γερνά οκτώ φορές γρηγορότερα (photos)

Το ηλικιωμένο… αγοράκι που γερνά οκτώ φορές γρηγορότερα (photos)

Καταδικασμένο να κουβαλά τις συνέπειες μιας γενετικής διαταραχής, η οποία το μεγαλώνει οκτώ φορές γρηγορότερα από το φυσιολογικό, είναι ένα αγοράκι από την Ινδία.

Ο 14χρονος Nihal έχει ήδη ρυτιδωμένο δέρμα, «μαραζωμένα» άκρα, ενώ έχει χάσει και τα μαλλιά του, εξαιτίας του συνδρόμου Hutchinson-Gilford Progeria (HGPs).

Παρόλα αυτά η κατάστασή του δεν επηρεάζει τον εγκέφαλό του, με αποτέλεσμα να σκέφτεται σαν μικρό παιδί, παρά την εμφάνισή του που παραπέμπει σε ηλικιωμένο.

ilikiwmenosefivos2

Ένα παιδικό ωστόσο μυαλό που αδυνατεί να κατανοήσει γιατί τα άλλα παιδιά στο σχολείο τον κοροϊδεύουν, αναγκάζοντάς τον να το παρατήσει…

Ο Nihal πάντως που ζυγίζει μόλις 12,5 κιλά, ενώ δεν ξεπερνά το 1,2 μ. σε ύψος, ποτίζει το δένδρο της ελπίδας με προσμονή, έχοντας εναποθέσει τις ελπίδες του στις κλινικές δοκιμές ενός φαρμάκου κατά του καρκίνου, το οποίο οι γιατροί ελπίζουν να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης.

Δεν έχει πάντως αποσαφηνιστεί από την έρευνα του ιδρύματος Progeria Research στην Βοστόνη, αν το φάρμακο επιμηκύνει το προσδόκιμο ζωής του μικρού Ινδού, ο οποίος ονειρεύεται μια μέρα να επισκεφθεί την Ντίσνεϊλαντ στην Καλιφόρνια και να γνωρίσει από κοντά τον ASIMO, το ρομπότ της HONDA…

asimo robot

«Δεν έχει σημασία πόσος χρόνος τού απομένει. Σημασία έχει να τον βοηθήσω να εκπληρώσει τα όνειρά του», αναφέρει ο πατέρας του Nihal, ο οποίος αποκάλυψε ότι μέχρι 18 μηνών ο γιος του ήταν απόλυτα υγιής. Τότε ήταν που παρατήρησαν κάποια σκοτεινά σημάδια και «μπαλώματα» στο δέρμα του.

Για χρόνια μάλιστα οι γιατροί αδυνατούσαν να εξηγήσουν πού οφειλόταν ο πρωτοφανής εφιάλτης που ζούσε καθημερινά ο 14χρονος και η οικογένειά του…

Σχετικές ειδήσεις