ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Κούρδοι, Άραβες και Ασσύριοι συμμαχούν κατά του Ισλαμικού Κράτους

Συρία: Κούρδοι, Άραβες και Ασσύριοι συμμαχούν κατά του Ισλαμικού Κράτους

Συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους με την ονομασία «Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας» με τη συμμετοχή των συριακών κουρδικών Μονάδων Λαϊκής Προστασίας (YPG), ένοπλων συριακών αραβικών οργανώσεων και μίας ασσυριακής χριστιανικής οργάνωσης συγκροτήθηκε στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες, Κυριακή (11/10).

«Η δύσκολη φάση που διέρχεται η χώρα μας, η Συρία, και οι ταχείες εξελίξεις σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο... απαιτούν τη συγκρότηση μίας ενωμένης εθνικής στρατιωτικής δύναμης για όλους τους Σύρους, με την ένωση Κούρδων, Αράβων και Ασσυρίων και άλλων οργανώσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση που στάλθηκε στο Reuters από εκπρόσωπο των YPG.

Εκτός από τις YPG, οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας περιλαμβάνουν αραβικές οργανώσεις όπως ο Στρατός των Ανταρτών (Jaysh al-Thuwwar) και μία χριστιανική ασσυριακή οργάνωση.

Η κίνηση για τη συγκρότηση κοινού μετώπου κατά του Ισλαμικού Κράτους έρχεται μετά την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να τερματίσουν το πρόγραμμα εκπαίδευσης των σύρων ανταρτών και να εστιάσουν στην προμήθεια όπλων στις ένοπλες οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης.