ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανικό άρμα εισέβαλε στο νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Κουντούζ

Αμερικανικό άρμα εισέβαλε στο νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Κουντούζ

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καταγγέλλουν ότι ένα αμερικανικό άρμα μπήκε απροειδοποίητα στον χώρο του νοσοκομείου στην Κουντούζ.

Η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) κατήγγειλε σήμερα ότι ένα αμερικανικό άρμα μπήκε, χωρίς να έχει την άδεια, στο χώρο όπου βρίσκεται το νοσοκομείο της, στην πόλη Κουντούζ του βόρειου Αφγανιστάν, προκαλώντας ζημιές στο συγκρότημα το οποίο είχε υποστεί μεγάλες καταστροφές στις αρχές του μήνα από αμερικανικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Η μη κυβερνητική οργάνωση σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι το όχημα μετέφερε μια ομάδα ειδικών για την κοινή έρευνα που διεξάγουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η κυβέρνηση του Αφγανιστάν για την επίθεση που εξαπέλυσε αμερικανικό αεροσκάφος στο νοσοκομείο, σκοτώνοντας τουλάχιστον 22 εργαζόμενους και ασθενείς.

«Η απροειδοποίητη και βίαιη είσοδός του προκάλεσε ζημιές, κατέστρεψε ενδεχόμενες αποδείξεις και προκάλεσε άγχος και φόβο στην ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μέλη της ερευνητικής ομάδας είχαν συμφωνήσει προηγουμένως να ενημερώσουν τους MSF πριν κάνουν οποιαδήποτε ενέργεια που να αφορά το προσωπικό ή την ιδιοκτησία της οργάνωσης.

Ένας εκπρόσωπος της αποστολής του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν είπε ότι είναι ενήμερος για τις καταγγελίες αυτές και ότι «το επεισόδιο διερευνάται», χωρίς να το επιβεβαιώσει ή να το διαψεύσει.

Σχετικές ειδήσεις