ΚΟΣΜΟΣ

Κολομβία: Τους τσάκωσαν στο αεροδρόμιο με τρία κιλά ναρκωτικών στα στομάχια τους

Κολομβία: Τους τσάκωσαν στο αεροδρόμιο με τρία κιλά ναρκωτικών στα στομάχια τους

Τέσσερα μέλη μιας οικογένειας, ανάμεσά τους μια έφηβη, συνελήφθησαν στην Κολομβία έχοντας στα στομάχια τους 91 κάψουλες που περιείχαν ηρωίνη και κοκαΐνη (ξεπερνούσε τα τρία κιλά η ποσότητα), όταν προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε πτήση προς τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Η νευρικότητα των «μουλαριών», όπως αποκαλούνται στην Κολομβία οι άνθρωποι που προσπαθούν να διακινήσουν ναρκωτικά κρύβοντάς τα μέσα στο σώμα τους, τράβηξε την προσοχή των αστυνομικών που έκαναν ελέγχους ασφαλείας στο αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση προς τον Άγιο Δομίνικο μέσω Παναμά στο αεροδρόμιο της πόλης Κούκουτα, στην επαρχία Νόρτε δε Σανταντέρ, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Η μητέρα, 39 ετών, ο γιος, 21, η κόρη, 16 ετών, και ο πατριός, 67 ετών, είχαν παραλάβει τα διαβατήριά τους «μόλις τέσσερις ημέρες νωρίτερα στην Μπογοτά» και «ταξίδευαν για πρώτη φορά αεροπορικώς, προς έναν προορισμό στο εξωτερικό, με ελαφριές αποσκευές, αλλά παριστάνοντας ότι πήγαιναν διακοπές», διευκρίνισε η αστυνομία της Κολομβίας σε ένα δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Και τα τέσσερα πρόσωπα αυτά, που κατάγονται από την Κούκουτα, μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο όπου υποβλήθηκαν σε ραδιολογικές εξετάσεις, οι οποίες αποκάλυψαν ότι στα στομάχια τους βρίσκονταν 54 κάψουλες λάτεξ με ηρωίνη και 37 με κοκαΐνη, οι 24 από αυτές στο στομάχι της έφηβης και μόνο.

Κατασχέθηκαν «συνολικά 2.077 γραμμάρια ηρωίνης και 1.217 γραμμάρια υδροχλωρικής κοκαΐνης, εκτιμώμενης αξίας έως και 100.000 δολαρίων στην Κεντρική Αμερική», ανέφερε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Οι γονείς, πλανόδιοι πωλητές, καθώς και ο γιος, οικοδόμος, παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη. Η έφηβη παραδόθηκε στις υπηρεσίες προστασίας ανηλίκων.

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι διεξάγει έρευνα για να εξακριβώσει ποιο ήταν το δίκτυο εμπορίας ναρκωτικών που στρατολόγησε τη φτωχή αυτή οικογένεια, προσφέροντάς της καινούργια ρούχα και υποσχόμενο ότι τα μέλη της θα λάμβαναν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό όταν επέστρεφαν.

Από την αρχή του τρέχοντος έτους, η αστυνομία της Κολομβίας έχει συλλάβει 138 «μουλάρια», ανάμεσά τους 35 αλλοδαπούς, που προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις προς διεθνείς προορισμούς έχοντας καταπιεί κάψουλες με ναρκωτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σχετικές ειδήσεις