ΚΟΣΜΟΣ

Ασφυκτική η κατάσταση στη Σλοβενία με χιλιάδες πρόσφυγες εγκλωβισμένους

Ασφυκτική η κατάσταση στη Σλοβενία με χιλιάδες πρόσφυγες εγκλωβισμένους

Μέσα σε 24 ώρες περισσότεροι από 12.600 πρόσφυγες έφθασαν στη Σλοβενία, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ ξεπερνώντας ακόμη και το πλήθος που είχε καταγραφεί στην Ουγγαρία στην κορύφωση της κρίσης στον Σεπτέμβριο.

Από το Σάββατο και μέχρι σήμερα τα ξημερώματα, 34.131 άνθρωποι είχαν φθάσει στη χώρα των δύο εκατομμυρίων κατοίκων, ενώ περισσότεροι από 10.000 περιμένουν στο σλοβενικό έδαφος για να συνεχίσουν το δρόμο τους προς την Αυστρία και τη Γερμανία.

Ταυτόχρονα 2.000 έως 3.000 περιμένουν στη μεθόριο με την Κροατία για να περάσουν στο έδαφος της Σλοβενίας, στο συνοριακό πέρασμα Ρίγκοντσε/Χάρμιτσα, σύμφωνα με τη σλοβενική αστυνομία.

Η Σλοβενία, την οποία θα επισκεφθεί σήμερα ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη Μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος, έγινε η κύρια πύλη εισόδου των προσφύγων στη ζώνης Σένγκεν στην κεντρική Ευρώπη, από όταν η Ουγγαρία σφράγισε τα σύνορά της με τη Σερβία και την Κροατία.

Η Λιουμπλιάνα ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ενωση βοήθεια για την διαχείριση της προσφυγικής ροής από την Κροατία. Η υπουργός Εσωτερικών της Σλοβενίας Βέσνα Γκιόρκος Ζνίνταρ δήλωσε ότι η κυβέρνηση ζήτησε από άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης αστυνομικές ενισχύσεις.

Σχετικές ειδήσεις