ΚΟΣΜΟΣ

Ορμπάν: Οι πρόσφυγες αποσταθεροποιούν τις ευρωπαϊκές δημοκρατίες

Ορμπάν: Οι πρόσφυγες αποσταθεροποιούν τις ευρωπαϊκές δημοκρατίες

Το σωστό είναι, όχι να διασφαλίσουμε το πέρασμα των προσφύγων στην Ευρώπη, αλλά να τους στείλουμε πίσω στους καταυλισμούς απ΄όπου ξεκίνησαν. Όσο περισσότερο απομακρύνονται από τις χώρες τους, τόσο δυσκολότερο θα είναι για αυτούς να επιστρέψουν. Επομένως, αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να παραμείνουν στην περιοχή τους και να δημιουργηθούν εκεί ανθρώπινες συνθήκες για αυτούς. Με αυτή τη δήλωση ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν συνέχισε την ξενοφοβική πολιτική του, ενώ κάλεσε τους ευρωπαίους ηγέτες να αλλάξουν την μεταναστευτική πολιτική τους.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο m1 ο Ορμπάν είπε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν είναι εξουσιοδοτημένοι να επιτρέψουν σε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες να εισέλθουν στην ΕΕ με μικρό ή χωρίς καθόλου έλεγχο.
Επιπλέον είπε ότι αυτό αποσταθεροποιεί τις ευρωπαϊκές δημοκρατίες. Πρέπει να ξεκινήσουμε τον διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης με ειλικρίνεια, χωρίς το φίμωτρο της πολιτικής ορθότητας, χωρίς προφάσεις, μιλώντας ευθέως. Πρέπει να ακούσουμε τον λαό και να ενσωματώσουμε τις απόψεις του στην πολιτική μας. Αν δεν μπορούμε να το πράξουμε, θα αντιμετωπίσουμε μία πολιτική κρίση επιπλέον της προσφυγικής κρίσης, κατέληξε.

Η Ουγγαρία ερχόμενη αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο θεώρησε σωστό να δημιουργήσει έναν φράκτη από αγκαθωτό σύρμα κατά μήκος των συνόρων της χώρας με τη Σερβία και την Κροατία--ένα βήμα το οποίο προκάλεσε τόσο θετικές όσο και αρνητικές αντιδράσεις από ευρωπαίους ηγέτες.

Σύμφωνα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, ο φράκτης στα σύνορα της χώρας του είχε στόχο να απομακρύνει τους πρόσφυγες από την Ευρώπη, όχι να τους κάνει να αλλάξουν πορεία και να επιλέξουν άλλη διαδρομή για την Γερμανία. Πρόσθεσε ακόμη ότι είχε ζητήσει από τους γείτονές του στα Βαλκάνια να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση.

Σχετικές ειδήσεις