ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Νέοι βομβαρδισμοί με θύματα αμάχους

Υεμένη: Νέοι βομβαρδισμοί με θύματα αμάχους

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν - ανάμεσα τους αρκετοί ψαράδες - όταν πολεμικά ελικόπτερα της συμμαχίας κυρίως αραβικών κρατών υπό την ηγεσία του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, βομβάρδισαν δύο νησιά της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής, ανέφεραν χθες κάτοικοι της περιοχής.

Όπως τόνισαν οι ψαράδες στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ελικόπτερα και πολεμικά πλοία της συμμαχίας βομβάρδισαν αρκετές στρατιωτικές θέσεις που ανήκουν στις δυνάμεις των σιιτών ανταρτών Χούτι και σε δυνάμεις πιστών στον πρώην πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, στα νησιά Ακμπάν και Καντμάν την νύχτα της Παρασκευής. Οι αεροπορικές επιθέσεις σκότωσαν αρκετούς ψαράδες που ζουν στα νησιά και κατέστρεψαν αρκετά αλιευτικά σκάφη.

Το Ρόιτερς δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τον απολογισμό των νεκρών και ένας εκπρόσωπος της σαουδαραβικής συμμαχίας δεν ήταν διαθέσιμος για σχόλιο.

Την Πέμπτη, ένας κάτοικος στην βόρεια επαρχία Χατζάχ ανέφερε πως πολεμικά αεροσκάφη της συμμαχίας βομβάρδισαν ένα μικρό νησί στην Ερυθρά Θάλασσα, που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι Μίντι, σκοτώνοντας 10 ψαράδες.

Τις πρόσφατες εβδομάδες οι αεροπορικές επιδρομές της συμμαχίας έχουν στοχοθετήσει άμαχο πληθυσμό τουλάχιστον τέσσερις φορές, ανάμεσα τους και μια γαμήλια δεξίωση που σκότωσε στις 28 Σεπτεμβρίου 131 ανθρώπους.
Τουλάχιστον 5.400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου τον Μάρτιο.