Τουρκία: Καταδίκη 244 ατόμων για τις διαδηλώσεις του 2013

Newsroom Newsroom

Τουρκία: Καταδίκη 244 ατόμων για τις διαδηλώσεις του 2013

Με ποινές που φθάνουν τα 11 χρόνια φυλάκισης, δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης καταδίκασε 244 άτομα για τη συμμετοχή στις διαδηλώσεις του 2013. Οι διαδηλώσεις έγιναν με αφορμή την ανάπλαση ενός πάρκου στην Κωνσταντινούπολη και εξελίχθηκαν σε πολιτικές αναταραχές σε πολλές πόλεις της χώρας. Οι διαμαρτυρίες εναντίον της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τότε πρωθυπουργού, δεν είχαν αντίστοιχο προηγούμενο.

Τέσσερις γιατροί καταδικάστηκαν σε δέκα μήνες φυλάκισης επειδή λέρωσαν ένα τέμενος, που χρησιμοποίησαν για να παράσχουν πρώτες βοήθειες σε διαδηλωτές που είχαν τραυματιστεί έπειτα από συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Ανάμεσα στις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε 255 άτομα ήταν φθορές δημόσιας περιουσίας και η συμμετοχή σε παράνομες διαδηλώσεις, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δικαστικές αρχές πρότειναν ποινές ως και 11 χρόνια φυλάκισης.
Το ποινικό δικαστήριο καταδίκασε 244 άτομα σε ποινές φυλάκισης από 2 έως 14 μήνες. Μόλις τέσσερα άτομα αθωώθηκαν,ενώ οι κατηγορίες που βάραιναν άλλους κατηγορούμενους εντάχθηκαν σε ξεχωριστό φάκελο.

Ο πρόεδρος Ερντογάν, που είχε χαρακτηρίσει τους διαδηλωτές τρομοκράτες, είχε δηλώσει ότι κάποιοι από τους διαδηλωτές είχαν καταναλώσει αλκοόλ μέσα στο τέμενος.

Δεν υπήρχε κάποιο σχόλιο από τις δικαστικές αρχές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved