ΚΟΣΜΟΣ

Η Συρία στο επίκεντρο της τηλεφωνική συνδιάλεξης του Πούτιν με τον βασιλιά Σαλμάν

Η Συρία στο επίκεντρο της τηλεφωνική συνδιάλεξης του Πούτιν με τον βασιλιά Σαλμάν

O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχε την Δευτέρα (26/10) τηλεφωνική συνομιλία με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν σχετικά με την κατάσταση στη Συρία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, την ώρα που η Μόσχα εντείνει τις προσπάθειές της για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στη συριακή κρίση.

Η συνομιλία μεταξύ «του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και του βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία της Σαουδικής Αραβίας» διευκρίνισε το Κρεμλίνο σε ένα δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Οι δύο πλευρές «συνέχισαν την ανταλλαγή απόψεων επί του συνόλου των ζητημάτων που σχετίζονται με τη διευθέτηση της συριακής κρίσης, μεταξύ αυτών της τετραμερούς συνάντησης» μεταξύ του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ και των ομολόγων του από τις ΗΠΑ, την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία την Παρασκευή στη Βιέννη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Αυτό το έκτακτο τετ-α-τετ των υπουργών των τεσσάρων χωρών, που συναντήθηκαν στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών – χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής – για να βρεθεί μια πολιτική διευθέτηση της συριακής κρίσης, θα μπορούσε να ακολουθήσει ένα δεύτερο ραντεβού την Παρασκευή.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο βασιλιάς Σαλμάν αναφέρθηκαν επίσης στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύρραξη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ρωσικής προεδρίας.

«Τα δύο μέρη εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κλιμακούμενη επιδείνωση της κατάστασης στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη» επισημάνθηκε.