ΚΟΣΜΟΣ

Σκύλος με το όνομα… Σκανδάλη πυροβόλησε την ιδιοκτήτριά του!

Σκύλος με το όνομα… Σκανδάλη πυροβόλησε την ιδιοκτήτριά του!

Ένας σκύλος, ο οποίος πλησιάζει στις λιχουδιές, αλλά και στο «Σκανδάλη» (Trigger) πυροβόλησε στο πόδι την 25χρονη ιδιοκτήτρια του, σε ένα (τουλάχιστον) αλλόκοτο περιστατικό, το οποίο οδήγησε τους αξιωματούχους της πολιτείας Ιντιάνα των ΗΠΑ να υπενθυμίσουν στους κυνηγούς να λαμβάνουν ειδικά σεμινάρια εκπαίδευσης για την ασφάλειά τους.

Η Αλι Κάρτερ τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια κυνηγιού υδρόβιων πουλιών το Σάββατο (24/10) το πρωί σε ένα καταφύγιο άγριας ζωής στη βόρεια Ιντιάνα, σύμφωνα με τη διεύθυνση θαλάσσιων και φυσικών πόρων της πολιτείας.

«Ακούμπησε το κυνηγετικό της τουφέκι στο έδαφος, ενώ άλλαζε τη θέση της και ο σκύλος της, ράτσας Λαμπραντόρ και ηλικίας 11 ετών πάτησε το όπλο, τραβώντας τη σκανδάλη», ανέφερε ο φύλακας της κυνηγετικής περιοχής Τζόναθαν Μπόιντ.

Η ασφάλεια του όπλου δεν ήταν ενεργοποιημένη, με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει και η σφαίρα να χτυπήσει το αριστερό πόδι της Κάρτερ.

Η 25χρονη κοπέλα μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο τραυματισμός της από τις σφαίρες μικρού διαμετρήματος δεν απειλούσε τη ζωή της, δίνοντάς της έτσι εξιτήριο.

«Παροτρύνουμε όλους να λάβουν ειδικά σεμινάρια εκπαίδευσης πριν πάνε για κυνήγι», τόνισε ο Μπόιντ, ο οποίος στην επταετή θητεία του ως φύλακας θυμήθηκε άλλο ένα παρόμοιο περιστατικό όταν ένας σκύλος πυροβόλησε τον ιδιοκτήτη του: έναν άνδρα που κυνηγούσε λαγούς, αφού ακούμπησε το όπλο του σε ένα δέντρο και ο σκύλος του ράτσας μπιγκλ πάτησε πάνω του.