ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ένταση με… Νταρθ Βέιντερ και Τσουμπάκα από το «Star Wars» στις τοπικές εκλογές (video)

Ουκρανία: Ένταση με… Νταρθ Βέιντερ και Τσουμπάκα από το «Star Wars» στις τοπικές εκλογές (video)

Ένας άνδρας, μεταμφιεσμένος σε… Τσουμπάκα, ενός εκ των πρωταγωνιστών του Πολέμου των Άστρων του Τζορτζ Λούκας, συνελήφθη και καταδικάστηκε να καταβάλει πρόστιμο για αντίσταση κατά των αστυνομικών αρχών, κατά τη διάρκεια των περιφερειακών εκλογών στην Ουκρανία!

Ο Γούκι, στέλεχος στην πραγματικότητα ενός μικρού πολιτικού κόμματος στην Ουκρανία, συνελήφθη χθες (25/10) στην Οδησσό, στο νότιο τμήμα της χώρας, καθώς αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο στοιχείων, πλησίον ενός εκλογικού τμήματος, γνωστοποίησαν οι δικαστικές αρχές.

Σε βίντεο, που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο, διακρίνεται ο Τσουμπάκα να φωνάζει ενώ προβάλει αντίσταση την ώρα που πολλοί αστυνομικοί προσπαθούν να τον συλλάβουν. Μετά δυσκολίας μάλιστα καταφέρνουν να του φορέσουν τις χειροπέδες.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε από ένα δικαστήριο να καταβάλει το ποσό των 170 γριβνών (περίπου 7 ευρώ) για αντίσταση κατά των αρχών.

Όπως μετέδωσαν τοπικά Μέσα ενημέρωσης, ο Γούκι συνόδευε με το όχημά του έναν από τους υποψηφίους δημάρχους της Οδησσού: τον… Νταρθ Βέιντερ, επίσης μυθικό ήρωα του Πολέμου των Άστρων.

Ένας άλλος υποψήφιος, που μεταμφιέστηκε σε Πάλπατιν, τον τρομερό αυτοκράτορα της ταινίας, έθεσε επίσης υποψηφιότητα για μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Σημειώνεται ότι οι χαρακτήρες της περίφημης ταινίας συνηθίζουν να συμμετέχουν στις εκλογικές αναμετρήσεις στην Ουκρανία, ενώ ένας άνδρας που είχε μεταμφιεστεί σε Νταρθ Βέιντερ είχε επιλεγεί ως υποψήφιος του ουκρανικού Διαδικτυακού Κόμματος (UIP) στις προεδρικές εκλογές του 2014.

Την υποψηφιότητά του, πάντως, είχε απορρίψει η εφορευτική επιτροπή της Ουκρανίας.

Οι Ουκρανοί ψήφισαν χθες για να εκλέξουν τους δημάρχους τους, τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση που θα έκρινε τα ποσοστά δημοτικότητας του προέδρου Πέτρο Ποροσένκο. Περισσότεροι από 220.000 υποψήφιοι συμμετείχαν.

Σχετικές ειδήσεις