ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία, Φιλιππίνες και Μαλαισία θα επισκεφτεί ο Ομπάμα τον Νοέμβριο

Τουρκία, Φιλιππίνες και Μαλαισία θα επισκεφτεί ο Ομπάμα τον Νοέμβριο

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφθεί τη Τουρκία, τη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες, από τις 14 ως τις 22 Νοεμβρίου για να συμμετάσχει σε συνόδους κορυφής, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

Στη Τουρκία, θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής G-20, την ομάδα κυβερνητικών και διοικητών κεντρικών τραπεζών από τις 19 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ομπάμα θα συμμετάσχει στη διάσκεψη κορυφής για την Οικονομική Συνεργασία Ασίας-Ειρηνικού στις Φιλιππίνες, ενώ στη Μαλαισία θα συμμετάσχει στη σύνοδο ΗΠΑ-ASEAN και τη σύνοδο κορυφής Ανατολικής Ασίας.

Σύμφωνα με τη δήλωση, οι επισκέψεις του Ομπάμα έχουν σκοπό "να προωθήσουν την αμερικανική στρατηγική να εξισορροπήσει με την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού σε όλες της τις διαστάσεις, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και συνεργασίες πολιτικές, οικονομικές και ασφάλειας," καθώς και να επεκτείνουν τις ευκαιρίες για αμερικανικές εταιρείες και εργαζόμενους να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε ταχύρρυθμα αναπτυσσόμενες αγορές του κόσμου.

Σχετικές ειδήσεις