ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Έρευνα για το περιστατικό κατάχρησης εξουσίας από αστυνομικό σε βάρος μαθήτριας

ΗΠΑ: Έρευνα για το περιστατικό κατάχρησης εξουσίας από αστυνομικό σε βάρος μαθήτριας

Έρευνα για τη βίαιη σύλληψη σε σχολική αίθουσα αφροαμερικανής μαθήτριας από λευκό αστυνομικό, περιστατικό που καταγράφηκε σε βίντεο, ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει η αμερικανική δικαιοσύνη μαζί με το FBI.

Όπως σημειώνουν σε κοινή τους ανακοίνωση FBI και αμερικανική δικαιοσύνη, «οι υπηρεσίες πολιτικών δικαιωμάτων του γραφείου του FBI στην Κολούμπια και η εισαγγελία της Νότιας Καρολίνα άρχισαν έρευνα για τις συνθήκες σύλληψης μαθήτριας του λυκείου Spring Valley».

«Το FBI θα συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να καθοριστεί αν υπήρξε παραβίαση της ομοσπονδιακής νομοθεσίας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το βίντεο που «ανέβηκε» στο Διαδίκτυο και έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ, εμφανίζεται λευκός αστυνομικός να μπαίνει σε αίθουσα διδασκαλίας του λυκείου Spring Valley στην Κολούμπια της Νότιας Καρολίνας.

Έπειτα από σύντομη συνομιλία με τη αφροαμερικανή μαθήτρια, η οποία κάθεται στο θρανίο της, την τραβά από τον λαιμό, την ρίχνει το έδαφος με την πλάτη και την σέρνει στο πάτωμα.

Το βίντεο έχει τραβήξει συμμαθήτρια του κοριτσιού με τα κινητό της τηλέφωνο και έχει ανέβει στο Twitter με τις λέξεις-κλειδιά #AssaultAtSpringValleyHigh.

Σχετικές ειδήσεις