ΚΟΣΜΟΣ

Έξαλλοι οι Ιταλοί με την αμοιβή Βαρουφάκη για τηλεοπτική συνέντευξη

Έξαλλοι οι Ιταλοί με την αμοιβή Βαρουφάκη για τηλεοπτική συνέντευξη

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Ιταλία, η λίστα που δημοσίευσε ο Γιάνης Βαρουφάκης και παρουσιάζει τις αμοιβές που έλαβε προκειμένου να παραχωρήσει συνεντεύξεις στην δημόσια τηλεόραση.

«Λέκτορα πολυτελείας» χαρακτηρίζει τον Γιάνη Βαρουφάκη δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Stampa, η οποία μαζί με την Corriere Della Sera επισημαίνουν ότι η συνολική αμοιβή που έλαβε ο πρώην υπουργός Οικονομικών για την παρουσία του στην ιταλική δημόσια τηλεόραση, έφτασε τις 24.000 ευρώ.

Μάλιστα σημειώνουν ότι για μια και συγκεκριμένη συνέντευξη, αυτή που παραχώρησε στη RAI 3, πληρώθηκε με 1.000 ευρώ το λεπτό!

Μάλιστα τα ιταλικά δημοσιεύματα προχωρούν σε σύγκριση της παρουσίας του Γιάνη Βαρουφάκη στην RAI 3 με αυτή που είχε στο BBC πριν από λίγο καιρό, όταν -όπως τονίζουν- δεν εισέπραξε ούτε ευρώ και ταξίδεψε σε οικονομική θέση.

Ο ίδιος ο πρώην υπουργός δημοσίευσε στο προσωπικό του blog, λίστα με τα ποσά που εισέπραξε για τις διαλέξεις του, σημειώνοντας ότι στις 27 Σεπτεμβρίου, για τη συμμετοχή του στην εκπομπή «Che Tempo Che Fa» της RAI 3 έλαβε αμοιβή 24.000 ευρώ και ταξίδεψε στην πρώτη θέση.

Από τα δημοσιεύματα προέκυψαν και αντιδράσεις πολιτικών προσώπων. Ο Ρενάτο Μπρουνέτα του Forza Italia ζήτησε άμεσα εξηγήσεις από τη διοίκηση του καναλιού τονίζοντας πως «αν αυτά τα ποσά αληθεύουν, τότε έχουμε να κάνουμε με ένα σοβαρό και πρωτοφανές γεγονός» ενώ η εκπρόσωπος του κόμματος Μάρα Καρφάνια, σε ανάρτησηή της στο Twitter έγραψε πως ελπίζει να μην πληρώνουν οι Ιταλοί την RAI για να εμφανίζεται ο Γιάνης Βαρουφάκης και να πληρώνεται γι' αυτό.

Σχετικές ειδήσεις