ΚΟΣΜΟΣ

Η Μέρκελ συνάντησε ακτιβιστές που μάχονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα

Η Μέρκελ συνάντησε ακτιβιστές που μάχονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ συνάντησε την Πέμπτη (29/10) στο τέλος της πρώτης ημέρας της επίσημης επίσκεψής της στην Κίνα υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της, Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Στο τέλος της πρώτης ημέρας της επίσκεψής της, η καγκελάριος Μέρκελ συνάντησε εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών: δικηγόρους (που έχουν δεσμευτεί στην προάσπιση) των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συγγραφείς, μπλόγκερ» γνωστοποίησε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

O Ζάιμπερτ δεν ανέφερε συγκεκριμένα ποιους συνάντησε η Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία νωρίτερα είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

Η οικονομική και εμπορική συνεργασία μεταξύ Γερμανίας- Κίνας βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ στην Κίνα. Ο εκπρόσωπος τύπου της ωστόσο διαβεβαίωσε ότι το ζήτημα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα βρεθεί επίσης στο επίκεντρο των συνομιλιών.

«Γενικότερα, μπορώ να πω ότι κατά τη διάρκεια όλων μας των συναντήσεων με Κινέζους αξιωματούχους, ζητήματα σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, το Κράτος Δικαίου και της Δημοκρατίας» συζητήθηκαν, είπε ο ίδιος, αρνούμενος να υπεισέλθει σε επιπλέον «λεπτομέρειες».

Η πρώτη ημέρα της επίσημης επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ σημαδεύτηκε από την παραγγελία-μαμούθ από την Κίνα 100 επιβατικών αεροσκαφών Airbus A320 έναντι του ποσού των 9,7 δισ. ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις