ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή αεροσκάφους: Ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών αποκλείει να κατέρριψαν τρομοκράτες το Airbus

Συντριβή αεροσκάφους: Ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών αποκλείει να κατέρριψαν τρομοκράτες το Airbus

Αμφισβητεί τους ισχυρισμούς του ισλαμικού κράτους ότι κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος ο υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας Μαξίμ Σοκόλοφ μιλώντας στο πρακτορείο Interfax.

Όπως είπε, αυτοί οι ισχυρισμοί «δεν μπορούν να θεωρηθούν ακριβείς».

«Σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, υπάρχουν πληροφορίες ότι το ρωσικό επιβατικό υποτίθεται ότι καταρρίφθηκε από αντιαεροπορικό πύραυλο που εκτόξευσαν οι τρομοκράτες. Η πληροφορία αυτή δεν μπορεί να θεωρηθεί ακριβής», φέρεται να είπε ο υπουργός, σύμφωνα με το πρακτορείο.

«Είμαστε σε στενή επαφή με τους Αιγύπτιους συναδέλφους μας και τις αεροπορικές αρχές της χώρας αυτής. Προς το παρόν, δεν διαθέτουν καμία πληροφορία που να επιβεβαιώνει αυτούς τους υπαινιγμούς», συνέχισε.

Αιγύπτιοι αξιωματούχοι που μίλησαν στο πρακτορείο Sputnik ανέφεραν εξάλλου ότι από την πρώτη εικόνα που έχουν από το σημείο της συντριβής, αποκλείουν την πιθανότητα δολιοφθοράς στο αεροπλάνο.

Υπενθυμίζεται ότι το Airbus A321 που εκτελούσε την πτήση 9268 από το Σαρμ ελ Σέιχ στην Αγία Πετρούπολη κατέπεσε στο Σινά με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 219 επιβαίνοντες.

Ο τρόπος που είναι διασκορπισμένα τα συντρίμμια και τα πτώματα «αποκλείει την πιθανότητα να εξερράγη το αεροπλάνο στον αέρα», τονίζουν ορισμένες πηγές.

Σχετικές ειδήσεις