ΚΟΣΜΟΣ

Κέρι: Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποστολής επιπλέον χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ στο συριακό έδαφος

Κέρι: Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποστολής επιπλέον χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ στο συριακό έδαφος

Απέφυγε να αποκλείσει το ενδεχόμενο να σταλούν επιπρόσθετες μονάδες των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στη Συρία προκειμένου να συνδράμουν στον πόλεμο εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος πέραν των 50 στρατιωτικών, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

«Δε μπορώ να προβλέψω αυτό που το μέλλον θα μας επιφυλάξει καθώς η στρατηγική μας συνίσταται στο να καταστρέψουμε το Ντάες (αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους), να πολεμήσουμε εναντίον αυτού του κακού» δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο Μπισκέκ, την πρωτεύουσα του Κιργιστάν απ’ όπου ξεκίνησε την περιοδεία του στις πέντε χώρες της κεντρικής Ασίας.

Ο Κέρι απάντησε σε ερώτημα που του έθεσε ένας δημοσιογράφος σχετικά με το αν θα μπορούσε να αποκλείσει την αύξηση του αριθμού των στελεχών των ειδικών δυνάμεων στο έδαφος της Συρίας πέραν της μικρής μονάδας (λιγότεροι από 50) που ανακοινώθηκε χθες.

Αυτή η πρωτοφανής αποστολή χερσαίων στρατευμάτων, που αποφάσισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στοχεύει στο να υποστηρίξει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, εξήγησε ένας Αμερικανός αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Δεν πρόκειται για μία απόφαση που ισοδυναμεί με την εμπλοκή των ΗΠΑ στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας. Δεν πρόκειται για μια απόφαση ή μια επιλογή που στοχοθετεί» τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, επέμεινε ο Τζον Κέρι.
«Αποκλειστικός της στόχος είναι το Ντάες και να ενισχύσουμε τις δυνατότητές μας να εξαπολύουμε ταχύτερα επιθέσεις εναντίον του Ντάες» προσέθεσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Σχετικές ειδήσεις