ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη στον κινητήρα του μοιραίου αεροσκάφους δείχνουν οι τελευταίες έρευνες (video)

Έκρηξη στον κινητήρα του μοιραίου αεροσκάφους δείχνουν οι τελευταίες έρευνες (video)

«Φως» στα αίτια του φρικιαστικού αεροπορικού δυστυχήματος που βύθισε στο πένθος την Ρωσία με 224 νεκρούς, προσπαθούν να ρίξουν οι Αιγύπτιοι ειδικοί, μελετώντας τα μαύρα κουτιά αλλά και την τρομακτική σκηνή της συντριβής του μοιραίου αεροπλάνου.

Σύμφωνα με αποκάλυψη που έκανε σήμερα το Russia Today, πιθανό αίτιο για το δυστύχημα και την συντριβή του αεροσκάφους ίσως να είναι μία έκρηξη στον κινητήρα του μοιραίου Airbus A321 της εταιρίας Κogalymavia.

Αιγυπτιακή ιστοσελίδα αναφέρει πως δείγματα από τα συντρίμμια εξετάζονται από ειδικούς για να διαπιστωθεί αν στο αεροσκάφος υπήρχαν ίχνη εκρηκτικών ή αν η έκρηξη προκλήθηκε από μηχανική βλάβη, αλλά μέχρι στιγμής τα στοιχεία δεν συμφωνούν ότι πρόκειται να κάποια τρομοκρατική ενέργεια.

Επίσης δημοσιεύματα του αιγυπτιακού Τύπου επικαλούνται πληροφορίες από την επιτροπή ειδικών από την Αίγυπτο που διενεργεί έρευνα, αναφέροντας πως οι πληροφορίες από τα «μαύρα κουτιά» δείχνουν έκρηξη που έγινε στον κινητήρα του αεροσκάφους.

Εν τω μεταξύ ένα νέο video έκανε την εμφάνισή του με εικόνες από το σημείο της καταστροφής μόλις 2 ώρες μετά την πτώση του αεροσκάφους που στοχίσε τη ζωή σε 224 ανθρώπους.

Ο γιατρός που εξέτασε τα πτώματα, δήλωσε πως το 1/5 των θυμάτων έχουν εκτεταμένα εγκαύματα στο σώμα τους, κάτι που πιστοποιεί εν μέρει ότι υπήρξε έκρηξη στον αέρα. Κάποια από τα πτώματα έχουν τραυματιστεί από μεταλλικά θραύσματα.

Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες πληροφορίες το προσωπικό είχε τις συνήθεις συνομιλίες κατά τη διάρκεια της πτήσης έως και 4 λεπτά πριν από την πτώση. Λίγο πριν την πτώση όμως ακούγονται ασυνήθιστοι θόρυβοι, κάτι που καταδεικνύει πως κάτι απρόσμενο συνέβη και δεν υπήρξε χρόνος να ενημερωθεί κανείς.

Ένας αμερικανικός δορυφόρος παρακολούθησης εντόπισε στο αρχείο του μια λάμψη πάνω από την έρημο του Σινά τη στιγμή του δυστυχήματος. Οι ειδικοί διαφωνούν για το αν πρόκειται για βόμβα ή για έκρηξη στην δεξαμενή καυσίμων.