ΚΟΣΜΟΣ

Άνοιξαν οι κάλπες στην Κροατία

Άνοιξαν οι κάλπες στην Κροατία

Περίπου 3,8 εκατ. ψηφοφόροι καλούνται σήμερα, Κυριακή (08/11/2015) να εκλέξουν τους συνολικά 151 βουλευτές που θα τους εκπροσωπήσουν στο Κοινοβούλιο της Κροατίας.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), οι κάλπες άνοιξαν στις 07:00 το πρωί και αναμένεται να κλείσουν στις 20:00 ώρα Ελλάδας.

Αντίπαλοι είναι ο κυβερνών κεντροαριστερός συνασπισμός του απερχόμενου πρωθυπουργού Ζόραν Μιλάνοβιτς και η συμμαχία του ηγέτη της συντηρητικής αντιπολίτευσης Τόμισλαβ Καραμάρκο. Οι εκλογές διεξάγονται στη σκιά της προσφυγικής κρίσης, καθώς υπολογίζεται ότι περισσότερα 300.000 άτομα που ζητούν άσυλο, έχουν περάσει τα σύνορα της βαλκανικής αυτής χώρας από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με αναλυτές, μια ενδεχόμενη νίκη του Καραμάρκο θα σημάνει την αυστηροποίηση των μέτρων ως προς τη διαχείριση των προσφυγικών ροών, καθώς οι Κροάτες συντηρητικοί ζητούν επίμονα αλλαγή επί της ισχύουσας νομοθεσίας.

Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν το βράδυ της Κυριακής.

Η Κροατία ανεξαρτητοποιήθηκε το 1991 κατά τη διάρκεια του αιματηρού εμφυλίου πολέμου που είχε ξεσπάσει στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Το 2013 έγινε το τελευταίο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχετικές ειδήσεις