ΚΟΣΜΟΣ

Οι τζιχαντιστές γιόρτασαν τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους με νέο video

Οι τζιχαντιστές γιόρτασαν τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους με νέο video

Με τον τίτλο «Αγαλλίαση ψυχών από το θάνατο των Ρώσων» οι τζιχαντιστές κυκλοφόρησαν ένα νέο video στο οποίο αφενός υπερηφανεύονται για την καταστροφή του ρωσικού αεροσκάφους αφετέρου απειλούν για νέες επιθέσεις.

Την ίδια στιγμή οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες αποκάλυψαν ότι αρκετές μέρες πριν την καταστροφή του αεροσκάφους είχαν υποπέσει στην αντίληψή τους μηνύματα μεταξύ των τζιχαντιστών τα οποία αναφέρονταν σε κάποια μεγάλη επιχείρηση που θα γινόταν στην περιοχή. Το video διάρκειας 7 λεπτών υπογράφει το παρακλάδι της ISIS, Wilayat Sinai ουσιαστικά δηλώνει πως η καταστροφή του αεροπλάνου ήταν μια πράξη ανταπόδοσης-εκδίκησης στη Ρωσία που βομβαρδίζει τις θέσεις του Ισλαμικού Κράτους.

Ο αφηγητής αναφέρει ότι «με τη βοήθεια του Θεού και των αδερφών μας στρατιωτών στο Σινά έπεσε το ρωσικό αεροπλάνο το οποίο μετέφερε 220 σταυροφόρους. Όλοι σκοτώθηκαν και ευχαριστούμε το Θεό για αυτό».
Στο video έχουν προστεθεί σκηνές από βομβαρδισμένα κτίρια στη Συρία και αναφέρονται οι Ρώσοι ως υπεύθυνοι για το θάνατο πολιτών. Ένας άγνωστος άνδρας στέκεται μπροστά στα ερείπια και δηλώνει «με τη βοήθεια του Θεού δε θα σας αφήσουμε σε ησυχία. Θα σας επιτεθούμε εκεί που ζείτε και δεν πρόκειται να κάνουμε διακρίσεις. Νέοι γέροι για μας είναι το ίδιο. Θα πεθάνετε μέσα στην οργή σας, εμείς είμαστε αυτοί που ρίξαμε το αεροπλάνο, αλλά δε θα σας πούμε ποτέ πως το κατορθώσαμε. Αυτό θα το αποκαλύψουμε στο χρόνο και στον τόπο που εμείς θα επιλέξουμε».

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες αλλά και οι ρωσικές αναφέρουν ότι ο λόγος που οι τζιχαντιστές δεν αποκαλύπτουν τι πραγματικά συνέβη είναι για να προστατεύσουν τους συνεργούς τους πιθανότατα στο αεροδρόμιο. Η οργάνωση Wilayat Sinai έχει διαπράξει πολλαπλές επιθέσεις τόσο εναντίον του αιγυπτιακού στρατού αλλά και εναντίον τουριστών.

Σχετικές ειδήσεις