ΚΟΣΜΟΣ

Η «τρύπα» στα σύννεφα που μπέρδεψε το διαδίκτυο (photo)

Η «τρύπα» στα σύννεφα που μπέρδεψε το διαδίκτυο (photo)

Εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν ακόμα καταλάβει τι ήταν η «σκουληκότρυπα» που εμφανίστηκε στον ουρανό...

Ένας χρήστης του Reddit δημοσίευσε πριν τέσσερις ημέρες μια φωτογραφία ενός ιδιαίτερου ουράνιου φαινομένου και ήδη μετρά περισσότερα από 2 εκατομμύρια views, κάνοντας το γύρο του διαδικτύου.

Έκπληκτοι οι Αυστραλοί κοιτούσαν για αρκετή ώρα τον ουρανό, προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσουν τη «φύση» της περίεργης «σκουληκότρυπας» που εμφανίστηκε ανάμεσα στα σύννεφα και έσπασε το μπλε του ορίζοντα.

Πρόκειται για την καταγραφή ενός σπάνιου φαινομένου, γνωστού ως «Fallstreak hole» στον ουρανό της Βικτώριας, στην Αυστραλία. Συγκεκριμένα, η φωτογραφία απεικονίζει μία πελώρια τρύπα στα σύννεφα, μέσα από την οποία διακρίνονται τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Σύμφωνα με επιστήμονες, το συγκεκριμένο φαινόμενο συμβαίνει όταν σταγονίδια νερού στο σύννεφο αρχίζουν να παγώνουν, δημιουργώντας κρυστάλλους οι οποίοι, με τη σειρά τους, προκαλούν την εξάτμιση των σταγονιδίων που τα περιβάλλουν. Αυτή η αλυσιδωτή αντίδραση δημιουργεί μία κυκλική οπή που θυμίζει «σκουληκότρυπα».

Τι και αν εξηγείται επιστημονικά το παράξενο, αλλά άκρως μαγευτικό ουράνιο φαινόμενο, οι συνομωσιολόγοι έσπευσαν να πουν τα δικά τους.

Ανάμεσα στα σενάρια για την υπόσταση της «σκουληκότρυπας» τη μεγαλύτερη απήχηση έχει αυτό του κρυμμένου UFO ανάμεσα στα σύννεφα.