ΚΟΣΜΟΣ

Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του Τζακ του Αντεροβγάλτη; (pics&vid)

Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του Τζακ του Αντεροβγάλτη; (pics&vid)

Η 20ετής έρευνα ενός Αυστραλού καθηγητή από τη Νέα Νότια Ουαλία, έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα σε ότι πιστεύαμε αναφορικά με την ταυτότητα του Τζακ του Αντεροβγάλτη. Ή, τέλος πάντων, να μας βάλει σε... σκέψεις.

Ο 45χρονος Ρίτσαρντ Πάτερσον έχει ταξιδέψει ουκ ολίγες φορές στη Βρετανία και στο ανατολικό Λονδίνο, όπου ο περίφημος «Τζακ ο Αντεροβγάλτης» έσφαξε πέντε γυναίκες στο διάστημα μεταξύ 1888-1891. Όπως ο ίδιος υποστηρίζει, άρχισε να υποπτεύεται ότι ο κατά συρροή δολοφόνος ήταν ο ποιητής Φράνσις Τόμπσον το 1997, όταν μελέτησε κάποια από τα ποιήματά του.

jack2

«Ο Τόμπσον γνώριζε πολύ καλά από ιατρική και επεμβάσεις και είχε εκπαιδευτεί σε μια σπάνια για την εποχή μέθοδο χειρουργικής η οποία, όπως αποδείχθηκε, είχε εφαρμοστεί για τον ακρωτηριασμό περισσότερων του ενός θυμάτων. Παράλληλα, κυκλοφορούσε με ένα μαχαίρι κρυμμένο στο πανωφόρι του, ενώ τόσο πριν όσο και μετά τους φόνους, έγραψε ότι σκότωσε ιερόδουλες με μαχαίρι», αποκαλύπτει ο Πάτερσον, ο οποίος πρόκειται να εκδώσει βιβλίο με τίτλο «Francis Thompson - a Ripper Suspect».

jack3

Για την ιστορία, ο Φράνσις Τόμπσον μετακόμισε από το Λανκασαϊρ στο Λονδίνο το 1885 με φιλοδοξία να γίνει ένας πετυχημένος συγγραφέας. Αρχικά, ο εθισμένος στο όπιο Τόμπσον έμενε στους δρόμους μέχρι που μια ιερόδουλη του πρόσφερε τη φιλία της και στέγη. Πολύ γρήγορα, οι δυο τους ανέπτυξαν δεσμό ο οποίος όμως διεκόπη απότομα, έπειτα από επιθυμία της ιερόδουλής.

jack1

Σύμφωνα με τη θεωρία του Πάτερσον (φωτό), ο ήδη ασταθής πνευματικά Τόμπσον δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την απώλεια του πρώτου και μοναδικού του έρωτα και άρχισε να παίρνει εκδίκηση σκοτώνοντας άλλες ιερόδουλες της περιοχής.

Πηγή φωτό: mirror.co.uk

Σχετικές ειδήσεις