ΚΟΣΜΟΣ

Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για τα επεισόδια στην πρώτη διαδήλωση επί ΣΥΡΙΖΑ

Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για τα επεισόδια στην πρώτη διαδήλωση επί ΣΥΡΙΖΑ

Το «πολεμικό σκηνικό» του Συντάγματος έσπευσαν να σχολιάσουν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.

Στην πρώτη διαδήλωση επί ΣΥΡΙΖΑ ομάδα αντιεξουσιαστών πέταξαν πέτρες και μολότοφ προς τους αστυνομικούς κι εκείνοι απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης την ώρα που ήταν σε εξέλιξη οι μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις.

Φυσικά, τα διεθνή Μέσα σχολίασαν όσα έλαβαν χώρα στα σημερινά συλλαλητήρια και στιγμάτισαν την απεργιακή συγκέντρωση χιλιάδων πολιτών.

Η βρετανική Telegraph αναφέρθηκε στα σημερινά επεισόδια με ένα εκτενές ρεπορτάζ, «συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και νεαρών ξέσπασαν στο κέντρο της Αθήνας κατά την πρώτη γενική απεργία επί ΣΥΡΙΖΑ, όταν ανέλαβε για πρώτη φορά την εξουσία τον Ιανουάριο» .

telegraph

Την ίδια ώρα ρεπόρτερ του Associated Press που βρίσκονται στην ελληνική πρωτεύουσα μετέφεραν λεπτό προς λεπτό τα όσα διαδραματίστηκαν. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι 25.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα εναντίον του τρίτου μνημονίου και των νέων μέτρων λιτότητας. Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο, μια ομάδα νεαρών αποσπάστηκε από τη διαδήλωση και πέταξε βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.

Και το αμερικανικό CNBC αναφέρεται εκτενώς στη μαζική προσέλευση των πολιτών στη διαδήλωση, αλλά και στα σοβαρά επεισόδια.

Όπως γράφει, πρόκειται για την πρώτη απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, από την ημέρα όπου ο Αλέξης Τσίπρας ανήλθε στην εξουσία, ενώ σημειώνει πως η ελληνική αστυνομία χρησιμοποίησε χημικά, προκειμένου να διαλύσει ομάδα διαδηλωτών, η οποία πέταξε βόμβες μολότοφ.