ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Παρίσι: Γάλλος τζιχαντιστής ένας από τους τρομοκράτες

Επίθεση Παρίσι: Γάλλος τζιχαντιστής ένας από τους τρομοκράτες

Το πτώμα ενός Γάλλου γνωστού στις υπηρεσίες πληροφοριών, ο οποίος ήταν πολύ πιθανόν ένας από τους δράστες της ένοπλης επίθεσης στην αίθουσα συναυλιών του Μπατακλάν, όπου χθες σκοτώθηκαν περισσότεροι από 80 άνθρωποι, αναγνωρίσθηκε σήμερα, έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο "Europe 1" πρόκειται έναν άνδρα από το παρισινό προάστιο Κορκουρόν στο διαμέρισμα της Εσόν.

Παράλληλα στη σορό ενός εκ των τρομοκρατών που αιματοκύλησαν το Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής φέρεται να βρέθηκε ένα συριακό διαβατήριο, σύμφωνα με το Associated Press, και ένα αιγυπτιακό διαβατήριο σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Liberation. Κατά τις ίδιες πληροφορίες σύμφωνα με τα στοιχεία του διαβατηρίου ο άνδρας αυτός είχε γεννηθεί το 1990.

Μαρτυρίες από το θέατρο Mπατακλάν αναφέρουν, εν τω μεταξύ, ότι υπήρχε και μία γυναίκα ανάμεσα στους τρομοκράτες.

Οκτώ δράστες των επιθέσεων είναι νεκροί, οι επτά από τους οποίους αφού ανατίναξαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι.

Εξάλλου έγινε γνωστό πως στα δημόσια νοσοκομεία του Παρισιού έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται 300 θύματα των χθεσινοβραδνών επιθέσεων, από τα οποία τα 80 βρίσκονται σε "κατάσταση κατεπείγουσας ανάγκης" και 177 σε κατάσταση "σχετικής" ανάγκης, ανακοίνωσαν οι νοσοκομειακές αρχές.

Σχετικές ειδήσεις