ΚΟΣΜΟΣ

Πάπας Φραγκίσκος: Διεξάγεται τμηματικά ο τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος

Πάπας Φραγκίσκος: Διεξάγεται τμηματικά ο τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος

Την ανησυχία του εξέφρασε ο Πάπας Φραγκίσκος -κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε επίσκεψη μνημείου Ά Παγκοσμίου Πολέμου όπου εκτιμάται πως είναι θαμμένοι πάνω από 100.000 στρατιώτες- για έναν τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Πάπας δήλωσε πως η έξαρση των συγκρούσεων που παρατηρείται σε ολόκληρη την υφήλιο είναι ουσιαστικά ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος τονίζοντας ότι ο πόλεμος αυτός διεξάγεται τμηματικά και καταδικάζοντας ταυτόχρονα το εμπόριο όπλων και τα σχέδια τρομοκρατίας τα οποία διασπείρουν το θάνατο και την καταστροφή.

«Ο πόλεμος είναι τρέλα. Ακόμη και σήμερα ύστερα από την καταστροφή ενός ακόμη παγκόσμιου πολέμου, ενδεχομένως κάποιος μπορεί να μιλήσει για ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, ένα πόλεμο ο οποίος πραγματοποιείται τώρα τμηματικά, με εγκλήματα, σφαγές και καταστροφή» είπε πιο συγκριμένα ο Πάπας Φραγκίσκος και συνέχισε:

«Η ανθρωπότητα χρειάζεται να θρηνήσει και τώρα είναι η ώρα αυτή».

Σημειώνεται ότι ο Πάπας βρίσκεται στη βόρεια Ιταλία όπου επισκέφθηκε και ένα άλλο νεκροταφείο όπου είναι θαμμένοι 15.000 στρατιώτες από 5 διαφορετικές εθνότητες οι οποίες απάρτιζαν την Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία.

Σχετικές ειδήσεις