ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Γαλλία: Αυτοί αιματοκύλησαν το Παρίσι

Επίθεση Γαλλία: Αυτοί αιματοκύλησαν το Παρίσι

Σε συναγερμό όλη η Ευρώπη για τη σύλληψη υπόπτων που συνδέονται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις τις περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία για τους τρομοκράτες, νεκρούς ή καταζητούμενους είναι τα εξής:

ΟΙ ΒΟΜΒΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ, Ο ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΜΠΑΤΑΚΛΑΝ

Τρεις είναι οι τρομοκράτες που πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν στον συναυλιακό χώρο του Μπατακλάν, όπου έχασαν τη ζωή τους 80 άνθρωποι.

Δύο από αυτούς ανατίναξαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι ενώ ο τρίτος πυροβολήθηκε από την αστυνομία.

Σήμερα Δευτέρα (16/11) ταυτοποιήθηκε ο δεύτερος βομβιστής αυτοκτονίας ο οποίος σύμφωνα με τις Αρχές είναι ο Samy Amimour, που είχε γεννηθεί το 1987 στο Παρίσι και έμενε στο Ντρανσί, εργαζόταν σαν οδηγός λεωφορείου στη γαλλική πρωτεύουσα ενώ η οικογένειά του μένει στο Μπομπινί, προάστειο που βρίσκεται βόρεια του Παρισιού.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού Φρανσουά Μολέν, ήταν γνωστός στις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες από το 2012 αφού είχε τεθεί υπό ανάκριση και δικαστικό έλεγχο μετά την προσπάθειά του να μεταβεί στην Υεμένη.

Είχε εξαφανιστεί το φθινόπωρο του 2013 και εκείνη τη χρονιά είχε εκδοθεί εναντίον του διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με την οικογένειά του είχε πάει στη Συρία το 2013. «Τρία άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος κρατούνται από σήμερα το πρωί», σημείωσε παράλληλα ο εισαγγελέας.

Ο πρώτος, είχε αναγνωριστεί από τους ερευνητές χάρη στο αποτύπωμα ενός δάχτυλού του που κόπηκε από την έκρηξη. Πρόκειται για τον Omar Ismaïl Mostefai, έναν 29χρονο που έχει γεννηθεί στην πόλη Κουρκουρόν, 25 χλμ. νότια του Παρισιού, και ζούσε τουλάχιστον έως το 2012 στη γειτονική πόλη Σαρτρ, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

ΜΠΟΥΛΒΑΡ ΒΟΛΤΕΡ

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο 31χρονος Ibrahim (Brahim) Abdeslam, αδερφός του Salah Abdeslam που σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθη στο Βέλγιο, ταυτοποιήθηκε από τους εισαγγελείς ως ο άνδρας που νοίκιασε ένα Seat το οποίο χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις. Ανατινάχτηκε στο Comptoir Voltaire, τραυματίζοντας έναν περαστικό.

ΣΤΑΝΤ ΝΤΕ ΦΡΑΝΣ

Τρεις βομβιστές αυτοκτονίας σκοτώθηκαν στο σημείο, όταν εκπυρσοκρότησαν τα γιλέκα με εκρηκτικά που φορούσαν. Ένας από αυτούς ήταν ο Bilal Hadfi περίπου 20 χρονών, ο οποίος έμενε στο Βέλγιο.

gallia1 copy

Έξω από το στάδιο βρέθηκε ένα συριακό διαβατήριο, στο όνομα Ahmed Almohamed, ο οποίος φέρεται να ήταν πρόσφυγας που πέρασε από τη Λέρο τον Οκτώβριο.

Σήμερα ανακοινώθηκε από τον εισαγγελέα του Παρισιού Φρανσουά Μολέν, ότι τα δακτυλικά αποτυπώματά του ταιριάζουν με αυτά του άνδρα που είχε καταγραφεί στην Ελλάδα.

Οι συλληφθέντες

Ένας ακόμα αδερφός του Salah Abdeslam, ο Mohammed Abdeslam, φέρεται να είναι ένας από τους επτά που συνελλήφθησαν στο Σάββατο σε περιοχή των Βρυξελλών, ως ύποπτοι για το μακελειό στο Παρίσι.

Επίσης ο αδερφός, ο πατέρας και η νύφη του Omar Ismaïl Mostefai καθώς και άλλα μέλη της οικογένειας, ανακρίνονται από την αστυνομία.

Εκτός από το ανθρωποκυνηγητό για τον Salah Abdeslam, η αντιτρομοκρατική της Γαλλίας πραγματοποίησε 150 εφόδους τα ξημερώματα σε σπίτια στο παρισινό προάστιο Μπομπινί, στην Τουλούζη, στην Γκρενόμπλ, αλλά και στη Ζουμόντ κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο.

Σύμφωνα με πηγές του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων, οι έφοδοι στην Τουλούζη όπου τέθηκαν υπό κράτηση τρία άτομα και κατασχέθηκε ένα όπλο, δεν έχουν άμεση διασύνδεση με τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Τις εφόδους επιβεβαίωσε και ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς ο οποίος αποκάλυψε επίσης ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας είχαν πληροφορίες, από το καλοκαίρι, για «αρκετές επιθέσεις» εντός του εδάφους της χώρας του τις οποίες και απέτρεψαν, καθώς και ότι οι τρομοκράτες σχεδίαζαν πλήγματα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις από το αιματοβαμμένο Παρίσι

Δείτε τα hashtags #ParisAttacks και #Prayers4Paris

Σχετικές ειδήσεις