ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Παρίσι: Ταυτοποιήθηκε ο βομβιστής που είχε περάσει από τη Λέρο

Επίθεση Παρίσι: Ταυτοποιήθηκε ο βομβιστής που είχε περάσει από τη Λέρο

Ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα (16/11) ότι ταδακτυλικά αποτυπώματα του ενός από τους καμικάζι των επιθέσων στο Σταντ ντε Φρανς στο Παρίσι ταιριάζουν με αυτά του άνδρα που είχε καταγραφεί στην Ελλάδα τον Οκτώβριο.

Όπως σημειώνει ο εισαγγελέας, «σε αυτό το στάδιο, μολονότι η αυθεντικότητα του διαβατηρίου στο όνομα Άχμαντ αλ Μοχάμαντ, γεννηθέντα στις 10 Σεπτεμβρίου 1990 στην Ιντλίμπ, στη Συρία, χρειάζεται να επαληθευτεί, υπάρχουν ομοιότητες ανάμεσα στα δακτυλικά αποτυπώματα του καμικάζι και αυτών που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια ελέγχου στην Ελλάδα τον Οκτώβριο».

Ο εισαγγελέας επιβεβαιώνει ότι οι Αρχές έχουν τώρα αναγνωρίσει κι έναν δεύτερο βομβιστή της αίθουσας συναυλιών Μπατακλάν. Ο εισαγγελέας τον κατονόμασε ως τον 28χρονο Σαμί Αμιμούρ από το Ντρανσί, που βρίσκεται στα βόρεια προάστια του Παρισιού, και σημειώνει ότι αυτός ήταν γνωστός στις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες από το 2012 αφού είχε τεθεί υπό ανάκριση και δικαστικό έλεγχο μετά την προσπάθειά του να μεταβεί στην Υεμένη.

Είχε εξαφανιστεί το φθινόπωρο του 2013 και εκείνη τη χρονιά είχε εκδοθεί εναντίον του διεθνές ένταλμα σύλληψης.

«Πέντε από τους τρομοκράτες που έχουν σκοτωθεί έχουν τώρα αναγνωριστεί», υπογράμμισε ο εισαγγελέας.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις από το αιματοβαμμένο Παρίσι

Δείτε τα hashtags #ParisAttacks και #Prayers4Paris