ΚΟΣΜΟΣ

Εντοπίστηκε κι άλλος με διαβατήριο ίδιο με αυτό που βρέθηκε στον τόπο της επίθεσης στο Παρίσι

Εντοπίστηκε κι άλλος με διαβατήριο ίδιο με αυτό που βρέθηκε στον τόπο της επίθεσης στο Παρίσι

Το διαβατήριο που βρέθηκε στον τόπο της αιματηρής επίθεσης στο Παρίσι προφανώς δεν ήταν μοναδικό. Σύμφωνα με τη σερβική αστυνομία ένας μετανάστης που είχε στην κατοχή του συριακό διαβατήριο με το ίδιο όνομα με αυτό που ανακαλύφθηκε στο Παρίσι συνελήφθη σε κέντρο υποδοχής.

ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΠΛΑΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ - ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Blic: Το έγγραφο, το οποίο περιείχε το ίδιο όνομα και τα ίδια δεδομένα, αλλά διαφορετική φωτογραφία, ανακαλύφθηκε το Σάββατο στο κέντρο υποδοχής στο Πρέσεβο και το πρόσωπο που το είχε στην κατοχή του κρατείται για να ανακριθεί.
Το σερβικό υπουργείο Εσωτερικών δεν θέλει προς το παρόν να σχολιάσει την πληροφορία αυτή.

Το συριακό διαβατήριο, στο όνομα του Άχμαντ αλ Μοχάμαντ, 25 ετών, βρέθηκε στο Stade de France. Ένας μετανάστης, που είχε στην κατοχή του αυτό το ταξιδιωτικό έγγραφο, είχε καταγραφεί στις 3 Οκτωβρίου στη Λέρο. Κατέθεσε αίτημα ασύλου στη Σερβία, στο κέντρο υποδοχής του Πρέσεβο (νότια Σερβία), και τα ίχνη του χάθηκαν στην Κροατία.

Το όνομά του είναι άγνωστο στις γαλλικές αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες. Οι ερευνητές παραμένουν επιφυλακτικοί σχετικά με τα συμπεράσματα που μπορεί να εξαχθούν απ' αυτή την ανακάλυψη: το διαβατήριο είναι άραγε γνήσιο; Μπορεί άραγε να είχε κλαπεί ή πωληθεί;

Τα δακτυλικά αποτυπώματα του καμικάζι, κοντά στον οποίο βρέθηκε το συριακό διαβατήριο με το όνομα Άχμαντ αλ Μοχάμαντ, αντιστοιχούν σε αυτά ενός άνδρα που ελέγχθηκε τον Οκτώβριο στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Blic, είναι πολύ πιθανό οι δύο άνδρες να αγόρασαν χωριστά πλαστά συριακά διαβατήρια από τον ίδιο πλαστογράφο στην Τουρκία.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις από το αιματοβαμμένο Παρίσι

Δείτε τα hashtags #ParisAttacks και #Prayers4Paris

Σχετικές ειδήσεις