ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Σουηδία: Απειλητικό μήνυμα για επίθεση στο κοινοβούλιο

Συναγερμός στη Σουηδία: Απειλητικό μήνυμα για επίθεση στο κοινοβούλιο

Απειλές, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζουν τη φύση τους, δέχθηκαν, όπως υποστηρίζουν, η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο της Σουηδίας.

«Η κυβέρνηση έλαβε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιείχε απειλές. Όταν γίνεται κάτι τέτοιο, απευθυνόμαστε στις αρχές ασφαλείας (Sapo)», ανέφερε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Μπόντιλ Σουντέν.

Από την πλευρά του, ένας εκπρόσωπος του Ρίκσνταγκ (κοινοβούλιο) επιβεβαίωσε ότι έλαβαν ένα «απειλητικό μήνυμα», υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι το κτίριο όπου συνεδριάζει το κοινοβούλιο, κοντά στο βασιλικό ανάκτορο, δεν εκκενώθηκε.

Σύμφωνα πάντως με τη δημόσια τηλεόραση «SVT», το μήνυμα προειδοποιεί τους βουλευτές και τους εργαζόμενους στο κοινοβούλιο, καλώντας τους να μην δώσουν αύριο το «παρών» στο κτίριο. Κάνει μάλιστα αναφορά στο «Λουτρό αίματος της Στοκχόλμης», τη σφαγή που διέπραξαν οι Δανοί μετά την εισβολή τους στη Σουηδία το 16ο αιώνα.

Ένας αξιωματούχος, τέλος, της Sapo, ο Φρέντρικ Μίλντερ, επιβεβαίωσε ότι οι απειλές αυτές αφορούν στην αυριανή ημέρα, αρνήθηκε όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. «Εξετάζουμε τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να λάβουμε ενδεχόμενα μέτρα προστασίας», σημείωσε.

Σχετικές ειδήσεις