ΚΟΣΜΟΣ

Μπατακλάν – Νέα συγκλονιστική μαρτυρία: «Το τεχνητό μου πόδι με γλίτωσε από τους τζιχαντιστές»

Μπατακλάν – Νέα συγκλονιστική μαρτυρία: «Το τεχνητό μου πόδι με γλίτωσε από τους τζιχαντιστές»

Δεν έχουν τέλος οι μαρτυρίες που έρχονται στο «φως» από το μακελειό στο Μπατακλάν.

Η περιγραφή των όσων έζησε ένας Γάλλος πολίτης που παρακολούθησε τη συναυλία στο θέατρο Μπατακλάν την μοιραία Παρασκευή, συγκλονίζει. Ο τυχερός -μέσα στην ατυχία του – Γάλλος βρισκόταν στον πολυχώρο την ώρα που τρεις τζιχαντιστές πυροβολούσαν αδιακρίτως τους παρευρισκόμενους.

Ο Philonenko Gregoire δεν βρίσκεται στη λίστα με τους 89 νεκρούς, χάρη στο τεχνητό του πόδι, αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο ίδιος. Κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών ο Gregoire ήταν πεσμένος στο πάτωμα, παρακολουθώντας σοκαρισμένος τα όσα διαδραματίζονταν στη σκηνή.

Παρά τον πανικό που επικρατούσε ο Γάλλος είχε την ψυχραιμία να σκεφτεί πως για να γλιτώσει η μόνη λύση ήταν να παριστάνει το νεκρό.

«Ενώ βρισκόταν στο πάτωμα με τα πόδια διπλωμένα, ένας από τους τρομοκράτες τον πλησίασε και κλώτσησε το πόδι του για να δει αν ήταν ζωντανός», είπε η κόρη του Gregoire, Valentine, στο Euronews.

Αυτό όμως που δεν γνώριζε, ήταν πως το πόδι που κλοτσούσε ήταν τεχνητό, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει το αντανακλαστικό τίναγμα του σώματος που θα πρόδιδε το φόβο του άνδρα.

Ο τζιχαντιστής, σύμφωνα με τα λεγόμενα της κόρης του, στάθηκε δίπλα στον Gregoire και πυροβόλησε τον διπλανό του, που βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής.

«Δεν ξέρω γιατί είμαι ακόμα ζωντανός. Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ είναι το τεχνητό μου πόδι», εξήγησε ο άνδρας, που όπως εξομολογείται, αισθάνθηκε το λέιζερ του καλάσνικοφ στο μέτωπό του.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις από το αιματοβαμμένο Παρίσι

Σχετικές ειδήσεις