ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Παρίσι: Ο φυγάς του μακελειού είχε περάσει από Αυστρία και Γερμανία

Επίθεση Παρίσι: Ο φυγάς του μακελειού είχε περάσει από Αυστρία και Γερμανία

Ο Νο1 καταζητούμενος αυτή τη στιγμή ο Σάλαχ Αμπντεσλάμ, 26 ετών ταξίδεψε από τη Γερμανία στην Αυστρία τον Σεπτέμβριο για άγνωστους λόγους. Aυτό δήλωσε σήμερα η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ- Λάιτνερ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ORF.

Σύμφωνα με τον ORF, ο Σάλαχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος διέφυγε στο Βέλγιο νωρίς το πρωί του Σαββάτου είναι «ένας από τους φερόμενους ως δράστες εισήλθε στην Αυστρία από τη Γερμανία τον Σεπτέμβριο». Όπως δήλωσε η Μικλ-Λάιτνερ. «Τώρα το ερώτημα είναι πού έμεινε στην Αυστρία και για ποιο λόγο. Οι έρευνες συνεχίζονται», πρόσθεσε η ίδια.

Όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός, ο Αμπντεσλάμ τράβηξε την προσοχή της αστυνομίας στη διάρκεια ενός ελέγχου του αυτοκινήτου του στις αρχές Σεπτεμβρίου.
«Δήλωσε ότι πήγαινε διακοπές στη Βιέννη, αλλά προς το παρόν δεν διαθέτουμε άλλες λεπτομέρειες», είπε η Αυστριακή υπουργός.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις από το αιματοβαμμένο Παρίσι

Εν τω μεταξύ, ένα αυτοκίνητο το οποίο ενδέχεται να χρησιμοποιήθηκε στην προετοιμασία των τρομοκρατικών επιθέσεων της Παρασκευής εντοπίστηκε σήμερα το πρωί στη γαλλική πρωτεύουσα, όπως ανακοίνωσαν αστυνομικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Ένα μαύρο Clio, που βρέθηκε στην πλατεία Αλμπέρ-Καν στο 18ο διαμέρισμα του Παρισιού, ενδέχεται να χρησιμοποιήθηκε στην προετοιμασία των επιθέσεων», εξήγησαν οι πηγές αυτές.
«Το αυτοκίνητο αυτό είχε εντοπιστεί στον αυτοκινητόδρομο Α1 (που εξυπηρετεί τη βόρεια Γαλλία) στο πλαίσιο αυτών που θα μπορούσαν να είναι προπαρασκευαστικές επαφές μεταξύ Παρισιού και Βελγίου», διευκρίνισε μία πηγή.
«Παρόλα αυτά μόνο η εξέταση του αυτοκινήτου από το εγκληματολογικό εργαστήριο μπορεί να καθορίσει» αν ισχύουν όλα αυτά, τόνισε μια άλλη αστυνομική πηγή.
Το αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο εν μέρει πάνω σε μια διάβαση πεζών σε μια στροφή έχει πινακίδες Βελγίου, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.



Σχετικές ειδήσεις