ΚΟΣΜΟΣ

Spiegel: Το Βερολίνο εξετάζει επέμβαση στη Συρία

Spiegel: Το Βερολίνο εξετάζει επέμβαση στη Συρία

Το ενδεχόμενο αποστολής γερμανικών δυνάμεων στη Συρία, εξετάζει η κυβέρνηση στη Γερμανία, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το περιοδικό Spiegel.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το Βερολίνο σχεδιάζει να ισχυροποιήσει την παρουσία των γερμανικών δυνάμεων στη Συρία, αλλά όπως αποκαλύπτουν κυβερνητικές πηγές αυτό θα γίνει μόνο αν υπάρξει μια τέτοια απόφαση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Αρμοδιότητα των γερμανικών δυνάμεων εάν και εφόσον γίνει κάτι τέτοιο θα είναι η επίβλεψη μιας πιθανής εκεχειρίας μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών στη Συρία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Καγκελαρίας τις περασμένες εβδομάδες αυξήθηκαν οι πιθανότητες για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Από το περιβάλλον της καγκελαρίου ακούγεται ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επιθυμεί την όσο τον δυνατόν ταχύτερη αποχώρηση από τη Συρία επιδιώκοντας μια συνεργασία με τους Αμερικανούς. Έτσι θα εξέπιπτε ένα σημαντικό εμπόδιο για ένα σχετικό ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ήδη πάντως η Γερμανία συμμετέχει έστω και έμμεσα στην στρατιωτική βοήθεια κατά του «Ισλαμικού Κράτους», μιας και από το περασμένο φθινόπωρο στέλνει όπλα και εκπαιδεύει μαχητές των Κούρδων Πεσμεργκά στο Βόρειο Ιράκ.

Σχετικές ειδήσεις