ΚΟΣΜΟΣ

Bild: Νέες αποκαλύψεις για την σχεδιαζόμενη τρομοκρατική επίθεση στο στάδιο του Ανόβερου

Bild: Νέες αποκαλύψεις για την σχεδιαζόμενη τρομοκρατική επίθεση στο στάδιο του Ανόβερου

Η γερμανική εφημερίδα Bild αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την σχεδιαζόμενη τρομοκρατική επίθεση στο στάδιο του Ανόβερο, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Γερμανίας και Ολλανδίας την Τρίτη (17/11/2015).

H Bild επικαλείται έγγραφο της γερμανικής υπηρεσίας Εσωτερικών Πληροφοριών προς τον υπουργό Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ. Το περιεχόμενο του –περιγράφεται ως «σοκαριστικό»- προκάλεσε την ακύρωση του αγώνα.

Περιέγραφε με πληροφορίες –από ξένη μυστική υπηρεσία- πως μια πολυπληθής ομάδα δραστών σχεδίαζε να επιτεθεί με εκρηκτικά στο στάδιο του Ανόβερου, αλλά και σε ένα ακόμη σημείο του κέντρου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δράστες σκόπευαν να μεταφέρουν κρυφά τα εκρηκτικά στο στάδιο μέσα σε ένα ασθενοφόρο. Ο αρχηγός της ομάδας επρόκειτο να βιντεοσκοπήσει την επίθεση στο στάδιο, ενώ μετά τα μεσάνυχτα είχε σχεδιαστεί μια άλλη επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ανόβερου.

Να επισημάνουμε, πάντως, πως οι γερμανικές αρχές δεν έχουν εντοπίσει εκρηκτικά στο γήπεδο.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονιάς Στέφαν Βάιλ δήλωσε την Τετάρτη (18/11/2015) πως: «Υπήρχαν συγκεκριμένες ενδείξεις για συγκεκριμένο κίνδυνο βάσει απόρρητων και μυστικών πληροφοριών».

Μέχρι στιγμής το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας δεν έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει το δημοσίευμα της Bild.