ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Κλείνει τα παράνομα τζαμιά και φορά βραχιολάκι στους… υπόπτους

Βέλγιο: Κλείνει τα παράνομα τζαμιά και φορά βραχιολάκι στους… υπόπτους

Επίσης, ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ δήλωσε πως θα δαπανηθούν επιπλέον 400 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των υπηρεσιών πληροφοριών, στη μάχη κατά της βίας των τζιχαντιστών.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, ο Σαρλ Μισέλ αναφέρθηκε σε μία σειρά μέτρων που θα υιοθετήσει η κυβέρνηση του Βελγίου για την πάταξη της τρομοκρατίας. Ανάμεσα σε αυτά και το κλείσιμο των μη αναγνωρισμένων τόπων λατρείας.

«Θα πολεμήσουμε τους εχθρούς της ελευθερίας, σεβόμενοι το κράτος δικαίου», υποστήριξε ο Βέλγος πρωθυπουργός και ισχυρίστηκε πως: «Για τους τζιχαντιστές που επιστρέφουν από τη Συρία στο Βέλγιο, η θέση τους είναι στις φυλακές. Για τους άλλους ανθρώπους που θα εντοπίζονται από τις υπηρεσίες ασφαλείας, μια υποχρεωτική διαδικασία θα επιτρέπει να καταλήγουμε στο να φορούν ηλεκτρονικό βραχιολάκι" για να τους έχουμε υπό παρακολούθηση».

Στο μεταξύ, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκαν οι δυνάμεις ασφαλείας του Βελγίου μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, απάντησε πως οι πληροφορίες που δόθηκαν από το Βέλγιο συνέβαλαν στη διεξαγωγή της επιχείρησης της γαλλικής αστυνομίας κατά ενός πυρήνα τζιχαντιστών στο Σεν Ντενί, στα προάστια του Παρισιού.

«Δεν δέχομαι τις επικρίσεις που έχουν στόχο να δυσφημήσουν τη δουλειά των υπηρεσιών μας ασφαλείας», δήλωσε ο Σαρλ Μισέλ.

Να επισημάνουμε πως το Βέλγιο βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών που γίνονται για τις επιθέσεις της Παρασκευής στην γαλλική πρωτεύουσα μετά την αποκάλυψη ότι τουλάχιστον δύο από τους δράστες διέμεναν στη χώρα.

Σχετικές ειδήσεις