ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Γαλλία: Ο αδερφός των τρομοκρατών άναψε κεριά στη μνήμη των θυμάτων (video)

Επίθεση Γαλλία: Ο αδερφός των τρομοκρατών άναψε κεριά στη μνήμη των θυμάτων (video)

Τη θλίψη του για τις πράξεις των αδερφών του που ευθύνονται για το θάνατο δεκάδων ανθρώπων στο Παρίσι, εξέφρασε ο Mohamed Abdeslam, ανάβοντας κεριά στο μπαλκόνι του σπιτιού του στη μνήμη των θυμάτων της 13ης Νοεμβρίου.

Αμέσως μετά την ταυτοποίηση των δραστών των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, ο Mohamed Abdeslam, ο αδερφός δυο εκ των δραστών του μακελειού, συνελήφθη από τις βελγικές αρχές.

Ο ίδιος, όμως, δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τους αδερφούς του και δεν συμμερίζεται τις απόψεις τους, ενώ δεν είχε ιδέα για το τι σχεδίαζε η οικογένειά του.

Μάλιστα, ο ίδιος άναψε κεράκια στη μνήμη των θυμάτων του μακελειού της 13ης Νοεμβρίου για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο γαλλικό λαό.

keria3

Ο ένας εκ των αδερφών του ο Mohamed, Salah, εκτιμάται ότι ήταν ο οδηγός του οχήματος με το οποίο οι τρομοκράτες πήγαν στις επιθέσεις, αλλά δεν είναι ακόμα γνωστό αν είχε μεγαλύτερο ρόλο. Μετά τις επιθέσεις πιθανολογείται ότι επέστρεψε στο Βέλγιο, αλλά η τύχη του ακόμα αγνοείται και είναι ένας από τους πλέον καταζητούμενους ανθρώπους στον κόσμο.

Ο άλλος του αδερφός, Ibrahim είναι ο άντρας που πυροδότησε το γιλέκο αυτοκτονίας που φορούσε στο καφέ Comptoir Voltaire, τραυματίζοντας πολύ σοβαρά έναν περαστικό.

Σχετικές ειδήσεις