ΚΟΣΜΟΣ

Ισλαμικό Κράτος: Τζιχαντιστές εκτέλεσαν άλλους πέντε ομήρους

Ισλαμικό Κράτος: Τζιχαντιστές εκτέλεσαν άλλους πέντε ομήρους

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν στην επαρχία Άνμπαρ του Ιράκ πέντε άνδρες, τους οποίους χαρακτήρισαν «κατασκόπους», σύμφωνα με φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σήμερα στο διαδίκτυο.

Στις εικόνες αυτές διακρίνονται οι μελλοθάνατοι, ξυπόλητοι και γονατισμένοι στο έδαφος, ντυμένοι με πορτοκαλί στολές, ανάμεσα σε ένα πλήθος ανθρώπων. Άλλοι άνδρες, που φορούν μαύρες κουκούλες, τους εκτελούν πυροβολώντας τους.

Οι φωτογραφίες τραβήχθηκαν στην επαρχία Άνμπαρ, δυτικά της Βαγδάτης. Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούν το τελευταίο διάστημα να ανακτήσουν εδάφη στην περιοχή αυτή, κυρίως γύρω από το Ραμάντι, την πρωτεύουσα της σουνιτικής επαρχίας η οποία ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος από τον περασμένο Μάιο.

Η ακριβής τοποθεσία των εκτελέσεων δεν διευκρινίστηκε και η αυθεντικότητα των φωτογραφιών δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Το ΙΚ έχει προχωρήσει σε δεκάδες εκτελέσεις αντιπάλων του τόσο στο Ιράκ όσο και στη γειτονική Συρία. Πρόσφατα η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την κατάρριψη ενός ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους στο Σινά της Αιγύπτου και για τις πολύνεκρες επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου.

Καταγράφοντας συστηματικά τις εκτελέσεις και τις επιθέσεις του και δημοσιοποιώντας τις εικόνες αυτές, το ΙΚ προπαγανδίζει τη δράση του ελπίζοντας ότι έτσι αφενός θα σπείρει τον τρόμο και αφετέρου θα προσελκύσει νέους οπαδούς.

Σχετικές ειδήσεις