ΚΟΣΜΟΣ

Βουκουρέστι: Στους 59 οι νεκροί από την πυρκαγιά στην ντισκοτέκ

Βουκουρέστι: Στους 59 οι νεκροί από την πυρκαγιά στην ντισκοτέκ

Ο απολογισμός των θυμάτων της πυρκαγιάς της 30ής Οκτωβρίου στη ντισκοτέκ Colectiv του Βουκουρεστίου έφθασε σήμερα (21/11) τους 59 νεκρούς, έπειτα από τον θάνατο 22χρονου νεαρού που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της ρουμανικής πρωτεύουσας.

Σαράντα τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Ρουμανία και περί τους τριάντα στο εξωτερικό.

Πυροτεχνήματα που χρησιμοποιήθηκαν στο κλαμπ Colectiv κατά τη διάρκεια συναυλίας hard rock προκάλεσαν πυρκαγιά και ποδοπάτημα των εκατοντάδων πανικόβλητων νεαρών θαμώνων που προσπαθούσαν να διαφύγουν από τη μοναδική έξοδο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και εισαγγελείς, μια μακρά σειρά παραλείψεων και παραβιάσεων των κανόνων ασφαλείας ήταν η αιτία της τραγωδίας.

Οι ιδιοκτήτες του νυχτερινού κέντρου, οι οποίοι κατηγορούνται ότι δεν είχαν ζητήσει τις απαιτούμενες άδειες για την πραγματοποίηση συναυλιών και την πραγματοποίηση σόου με πυροτεχνήματα, έχουν προφυλακιστεί και αντιμετωπίζουν διώξεις για ανθρωποκτονία κατά συρροή από αμέλεια.

Τρεις εκπρόσωποι μιας ιδιωτικής εταιρείας που είχε προμηθεύσει τα πυροτεχνήματα τα οποία προκάλεσαν την πυρκαγιά, όπως και ο δήμαρχος του τέταρτου διαμερίσματος, όπου βρισκόταν το νυχτερινό κέντρο, επίσης προφυλακίστηκαν.

Η τραγωδία προκάλεσε πρωτοφανές κίνημα διαμαρτυρίας κατά της ρουμανικής πολιτικής τάξης, η διαφθορά της οποίας θεωρήθηκε υπεύθυνη για την πυρκαγιά, αναγκάζοντας σε παραίτηση τον σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργό Βίκτορ Πόντα.

Σχετικές ειδήσεις