ΚΟΣΜΟΣ

«Συναγερμός» στο Βέλγιο: Στο «πόδι» η αστυνομία για να εντοπίσει ένοπλο ζωσμένο με εκρηκτικά

«Συναγερμός» στο Βέλγιο: Στο «πόδι» η αστυνομία για να εντοπίσει ένοπλο ζωσμένο με εκρηκτικά

Ανθρωποκυνηγητό με στόχο τον εντοπισμό τουλάχιστον δύο προσώπων, εκ των οποίων το ένα πιστεύεται ότι είναι ζωσμένο με εκρηκτικά, έχουν εξαπολύσει οι βελγικές Αρχές, οι οποίες γνωστοποίησαν ότι πολυπληθής ομάδα ατόμων προετοίμαζε επίθεση στις Βρυξέλλες ανάλογη με αυτή που σημειώθηκε στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Βελγίου αναμένεται να συνεδριάσει το απόγευμα της Κυριακής με αντικείμενο την παράταση ή μη των μέτρων ασφαλείας που υιοθέτησε χθες. Σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο του κέντρου των Βρυξελλών υπάρχουν κοινές περιπολίες ανδρών της αστυνομίας και του στρατού.

Οι υπάλληλοι των θεσμικών οργάνων της ΕΕ έλαβαν στα κινητά τηλεφωνά τους μηνύματα από τις κοινοτικές υπηρεσίες ασφάλειας που αφορούσαν τα μέτρα επαγρύπνησης των προσεχών ημερών.

Το επίπεδο συναγερμού βρίσκεται στο ύψιστο επίπεδο, με τους σταθμούς του Μετρό κλειστούς, τις συγκοινωνίες να υπολειτουργούν, τα Μουσεία, τα θέατρα, τους κινηματογράφους και τα περισσότερα εστιατόρια να έχουν κλειστές τις πόρτες τους και την πρωτεύουσα του Βελγίου να μοιάζει και σήμερα με έρημη πόλη.

Σχετικές ειδήσεις