ΚΟΣΜΟΣ

Αυτός είναι ο ρόλος των γυναικών στους κόλπους των τζιχαντιστών

Αυτός είναι ο ρόλος των γυναικών στους κόλπους των τζιχαντιστών

Με ένα κείμενο δέκα χιλιάδων λέξεων, το Ισλαμικό Κράτος δίνει οδηγίες στις γυναίκες για το ρόλο που θα πρέπει να έχουν στο σπίτι και πώς θα πρέπει να φέρονται.

Σύμφωνα με τον Independent, με ένα κείμενο 10 χιλιάδων λέξεων με τίτλο «Women in the Islamic State: Manifesto and Case Study», οι τζιχαντιστές ενθαρρύνουν της γυναίκες της Αραβίας να έρθουν στη Συρία και το Ιράκ για να ζήσουν μια «καθιστική» ζωή.

Σύμφωνα με το μανιφέστο, οι γυναίκες θα μπορούν να παντρεύονται από τα 9 τους χρόνια, ενώ τα πιο αγνά κορίτσια θα έχουν τη δυνατότητα να τελέσουν το γάμο τους στα... 16 με 17. Οι άνδρες θα πρέπει να είναι άνω των 20 για να παντρευτούν.

Παράλληλα με το γάμο, τα κορίτσια αναλαμβάνουν και τις ευθύνες του νοικοκυριού, ζώντας κατά τον τρόπο που διέταξε ο Θεός.

Απαγορεύεται το ξύρισμα, τα σκουλαρίκια αλλά και η πλαστική χειρουργική. Η εκπαίδευση πρέπει να ξεκινά στην ηλικία των 7 ετών και να συνεχίζεται το πολύ μέχρι τα 15, σύμφωνα με το μανιφέστο. Υπάρχει διδακτέα ύλη, μαθήματα για την ισλαμική θρησκεία, μελέτη του Κορανίου και της γλώσσας του, αλλά και γνώσεις μαγειρικής και πλεξίματος. Τη συζυγική εστία μπορείς μόνο να την εγκαταλείψεις αν είσαι γιατρός ή δασκάλα.

Σχετικές ειδήσεις