ΚΟΣΜΟΣ

Δημοκρατική γερουσιαστής επικρίνει τη… «χαλαρή» στρατηγική της Ουάσιγκτον εναντίον του ΙΚ

Δημοκρατική γερουσιαστής επικρίνει τη… «χαλαρή» στρατηγική της Ουάσιγκτον εναντίον του ΙΚ

Η δημοκρατική γερουσιαστής Νταϊάν Φάινστάιν δήλωσε τη Κυριακή (22/11) ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν κάνουν αρκετά για να αντιμετωπίσουν το Ισλαμικό Κράτος και η οργάνωση αυξάνει τη δύναμή της εκτός του Ιράκ και της Συρίας.

Διακεκριμένο μέλος της Επιτροπής της Γερουσίας αρμόδιας για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών, και μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο πρόεδρός της, η δημοκρατική γερουσιαστής δήλωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι έδωσε την περασμένη εβδομάδα στην Επιτροπή μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα της στρατηγικής των ΗΠΑ στην αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους, περιλαμβανομένων των συνομιλιών της Βιέννης για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης στη συριακή κρίση.

Ωστόσο, δήλωσε η γερουσιαστής στο CBS, «δεν νομίζω ότι η προσέγγιση είναι επαρκής για τον στόχο».

Η Νταϊάν Φάινστάιν , που εμφανίσθηκε στην εκπομπή "Face the Nation", δήλωσε ότι η απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα για την αποστολή λίγων δεκάδων μελών των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στη Συρία δεν θα επιλύσει το πρόβλημα και τάχθηκε υπέρ της εκπόνησης ενός περισσότερο εξειδικευμένου σχεδίου ειδικών επιχειρήσεων.

«Τώρα, πρέπει να είμαστε επιθετικοί», είπε.

Η γερουσιαστής χαρακτήρισε το Ισλαμικό Κράτος «εξαιρετικά ισχυρό ημικράτος» με 30.000 μαχητές, υποδομές και χρηματοδότηση.

Εξαπλώνεται με ταχύτητα σε άλλες χώρες είπε αναφερόμενη στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

«Είναι ένα μεγάλο, μεγάλο πρόβλημα. Αυτό συνεχίζεται για υπερβολικά πολύ καιρό τώρα. Και δεν έχει βελτιωθεί. Επιδεινώνεται», είπε.

Σχετικές ειδήσεις