ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε έναν ακόμη ύποπτο για συμμετοχή στις επιθέσεις του Παρισιού

Βέλγιο: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε έναν ακόμη ύποπτο για συμμετοχή στις επιθέσεις του Παρισιού

Κατηγορίες σε έναν ακόμη ύποπτο για συμμετοχή στις επιθέσεις του Παρισιού, απήγγειλαν οι βελγικές Αρχές, μία ημέρα μετά την ευρεία αντιτρομοκρατική επιχείρηση που διεξήγαγαν.

«Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συμμετοχή στις δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης και (τη διάπραξη) τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι», επισήμανε η εισαγγελία σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, προσθέτοντας ότι ο ύποπτος έχει προφυλακιστεί.

Προς το παρόν πάντως δεν έχει δοθεί καμία επιπλέον πληροφορία σχετικά με την ταυτότητά του, ή το ρόλο που είχε αναλάβει.

Πρόκειται για το τέταρτο πρόσωπο που συλλαμβάνεται στο Βέλγιο σε άμεση σχέση με τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 130 άτομα. Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για αυτές ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η βελγική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης νωρίτερα σήμερα ότι διατηρεί το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στο υψηλότερο βαθμό στην περιοχή των Βρυξελλών λόγω του κινδύνου να διαπραχθεί μια τρομοκρατική επίθεση, τον οποίο χαρακτηρίζει «σοβαρό και επικείμενο».

Άλλοι 15 άνθρωποι που προσήγαγαν οι αρχές χθες (22/11) το βράδυ, σε διάφορες κοινότητες των Βρυξελλών και του Σαρλερουά (νότιο Βέλγιο) αφέθηκαν ωστόσο ελεύθεροι, ανακοίνωσε η εισαγγελία.

Σχετικές ειδήσεις