ΚΟΣΜΟΣ

«Η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στέλνει άσχημο μήνυμα στους τρομοκράτες»

«Η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στέλνει άσχημο μήνυμα στους τρομοκράτες»

Η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στέλνει «άσχημο μήνυμα στις τρομοκρατικές ομάδες και καταδεικνύει την ανάγκη μιας ενιαίας διεθνούς μάχης για την καταπολέμησή τους», εκτίμησε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

«Αυτή η πράξη δείχνει ακόμη μία φορά τον ευαίσθητο χαρακτήρα της κατάστασης στη Συρία και την επίδρασή της στην παγκόσμια ειρήνη και την ασφάλεια, καθώς και την ανάγκη μιας ενιαίας διεθνούς μάχης για να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία», δήλωσε ο Ζαρίφ στην διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε χθες βράδυ με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με τον Χοσέιν Τζάμπερ-Άνσαρ, εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών στην Τεχεράνη.

«Τέτοιες ενέργειες μπορεί να οδηγήσουν σε μία κλιμάκωση της συριακής κρίσης και στέλνουν ένα άσχημο μήνυμα στις τρομοκρατικές ομάδες», εκτίμησε.

Αυτό στην πραγματικότητα κάνει τις ένοπλες ομάδες που είναι εχθρικές στο καθεστώς, μεταξύ των οποίων και η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος «να πιστέψουν πως μπορούν να συνεχίσουν τις τρομοκρατικές τους δραστηριότητες επωφελούμενες από τη διαίρεση μεταξύ εκείνων που τις πολεμούν».

Σχετικές ειδήσεις